Internaţionalul dorit de Universitatea Craiova şi-a prelungit contractul cu Academia Puşkaş | EXCLUSIV

1 săptămână in urmă 13

Universitatea Craiova s-a arătat interesată de transferul mijlocaşului român de la Academia Puşkaş, Marius Corbu, care tocmai şi-a prelungit contractul cu formaţia maghiară.

În vârstă de 19 ani, Marius Corbu este coleg în Ungaria cu Alexandru Băluţă (28 de ani), fostul căpitan al formaţiei din Bănie. Cotat la 400.000 de euro pe transfermarkt, Marius Corbu poate fi folosit pe orice post în linia din spatele vârfului. Marius Corbu este originar din Cădărăşani, judeţul Bacău, fiind crescut la academia celor de la Csikszereda, iar acum doi ani a fost transferat la Academia Puşkaş.

Marius Corbu şi-a prelungit zilele trecute contractul până în 2024 cu Academia Puşkaş, echipă care ocupă locul 3 în prima ligă din ţara vecină. În sezonul trecut şi cel actual, Marius Corbu a evoluat în 44 meciuri pentru echipa Academia Puşkaş, reuşind 4 goluri şi 4 assist-uri.

Corbu, remarcat de Florin Bratu la naţionala U21

Marius Corbu are dublă cetăţenie, română şi maghiară. El a evoluat atât pentru naţionala under 21 a României, pentru care a reuşit un assist în amicalul cu Italia U21 (scor 2-4), cât şi pentru selecţionata under 20, antrenată de Bogdan Lobonţ.

Alexandru Băluţă este jucătorul pe care-l respect foarte mult, este colegul meu. Ca şi carieră, mi-ar plăcea să-i calc pe urme lui Cristian Chivu, dar, fiind un jucător de atac, aş vrea să-l urmez pe Adrian Mutu”, a declarat Marius Corbu într.un interviu pentru site-ul oficial al FRF. Selecţionerul naţionalei U21, Florin Bratu, l-a considerat una dintre revelaţii la acţiunile de anul trecut.

„Pot spune că Marius Corbu este surpriza plăcută, mă bucură revenirea lui Radu Drăguşin. Sunt jucători importanţi pe care noi ne vom baza în viitor” a declarat Florin Bratu pentru frftv.  Remarcat de Bratu, Marius Corbu a primit referinţe favorabile atât de la Alex Băluţă, precum şi de la jucătorii Craiovei convocaţi la naţionalele U21 şi U20.

În acest sezon, Universitatea Craiova a mai adus un jucător din prima ligă maghiară, pe mijlocaşul francez Lyes Houri, împrumutat de la echipa MOL Fehervar, oltenii având opţiune de transfer definitiv contra sumei de 600.000 de euro.

The post Internaţionalul dorit de Universitatea Craiova şi-a prelungit contractul cu Academia Puşkaş | EXCLUSIV appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă