Interlopul Florian Tudor s-a întâlnit cu șefa securității din Mexic. Ce au discutat cei doi

2 luni in urmă 2

Intalnire la nivel înalt in MexicIntalnire la nivel înalt in Mexic

Şefa Secretariatului pentru Securitate şi Protecţie a Cetăţeanului (SSPC) din Mexic, Rosa Icela Rodriguez, s-a întâlnit miercuri cu interlopul român Florian Tudor, acuzat de autorităţile mexicane că ar conduce o grupare infracţională care se ocupă cu clonarea de carduri bancare în staţiunea Cancun, din provincia mexicană Yucatan.

JOI, 04 MARTIE 2021, 12:27

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

"Întrevederea privată a avut loc la sediul SSPC (o agenţie guvernamentală - n.r.) de pe bulevardul Constituyentes, în vestul capitalei Mexicului, unde funcţionara publică a răspuns solicitării cetăţeanului de origine română de a se face auzit de către autorităţile guvernului mexican", a informat instituţia, citată de agenția de presă Agerpres.

La jumătatea lunii februarie, Unitatea de Informaţii Financiare (UIF) din cadrul Secretariatului pentru Finanţe şi Credit Public (SHCP) al Mexicului a făcut un denunţ pe lângă Parchetul General al Republicii (FGR) referitor la existenţa unei reţele formate din oameni de afaceri şi politicieni suspectaţi că ar avea legături cu crima organizată, în fruntea căreia se afla Tudor, cunoscut sub porecla de Rechinul. SSPC a precizat că întrevederea dintre şefa instituţiei şi Tudor s-a produs "în baza articolului 8 al Constituţiei mexicane şi dând curs unei solicitări a preşedintelui".

La 4 februarie, UIF a informat că a blocat 79 de conturi bancare ale unor persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională, în marea lor majoritate cetăţeni români. Gruparea se ocupa cu clonarea de carduri bancare în staţiunea Cancun, statul Quintana Roo, în partea mexicană a Caraibelor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă