Interlopul Bebino a fost trezit din somn de mascaţi. Liderul clanului Sportivilor a fost reţinut, după ce a ameninţat un martor

1 lună in urmă 157

De Andre Rotaru.
Publicat: 25.08.2021, 14:32.
Actualizat: 25.08.2021, 14:34

Liderul clanului Sportivilor, cunoscut ca Bebino a fost reţinut de poliţişti. Acesta a fost trezit din somn de mascaţi şi dus la audieri în pijamale ieri dimineaţă. Şi asta după ce i-a avariat maşina unui bărbat şi l-a ameninţat, ca să-şi schimbe declaraţia într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor.  

Este vorba despre scandalul în care interlopul a fost implicat în urmă cu un an şi jumătate, când a fost la un pas de moarte. Atunci Bebino a fost înjunghiat şi tăiat cu o sabie de un alt interlop, însă la rândul lui l-a rănit foarte grav pe unul dintre atacatorii săi.

Andre Rotaru, reporter Observator: "Acesta este audiat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, care a preluat dosarul în care trei bărbaţi sunt acuzaţi de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei, influenţarea declaraţiilor, tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi distrugere.

Totul a început în luna mai, atunci când un martor din dosarul în care liderul interlop era implicat, vorbim despre dosarul de la începutul anului trecut, a depus o plângere la poliţie. Martorul le-a povestit poliţiştilor că tot în luna mai, Bebino - Marius Alecu - ar fi intrat peste el în casă, alături de alţi doi bărbaţi, înarmaţi cu arme albe, şi l-ar fi ameninţat să îşi schimbe declaraţia, astfel încânt să îl protejeze pe liderul interlop şi să ia asupra sa ce s-a întâmplat în luna ianuarie a anului trecut, atunci când Bebino ar fi încercat să omoare un rival, înjunghiindu-l. Ei bine, lucrurile nu s-au oprit aici. Martorul a spus că maşina i-a fost incendiată de liderul grupării şi, ştiind toate acestea, poliţiştii au intrat ieri peste doi dintre bărbaţi în casă, au făcut percheziţii şi i-au dus la audieri. Cel de-al treilea era deja deja reţinut într-o altă cauză, a ajuns şi acesta în faţa procurorilor şi toţi trei vor da astăzi declaraţii în faţa magistraţilor de la Judecătoria din Sectorul 4, cel mai probabil, spun sursele noastre, cu propunere de arestare preventivă".

Redăm mai jos, integral, comunicatul Poliţiei:

"În data de 24 august 2021, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București - Serviciul Grupuri Infracționale Violente, cu sprijinul luptătorilor Serviciului Acțiuni Speciale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, au pus în aplicare două mandate de aducere, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de răzbunarea pentru ajutorul dat justiției, influențarea declarațiilor, tulburarea ordinii și liniștii publice și distrugere.
Persoanele vizate, au fost depistate și conduse la audieri.

În fapt, o persoană a sesizat poliția cu privire la faptul că a fost amenințată și autoturismul i-a fost avariat, în încercarea de a-l determina să ofere, în fața instanței, declarații mincinoase în favoarea unui bărbat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la omor.

Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă, că asupra persoanei în cauză au fost exercitate și alte presiuni. 3 bărbați ar fi pătruns, la un moment dat, în apartamentul în care se afla, având asupra, lor arme albe și ar fi exercitat presiuni psihice asupra ca răzbunare asupra declarațiilor date. Cei doi bărbați, de 28 și respectiv 30 de ani, precum și un al treilea, de 32 de ani, arestat în altă cauză, au fost audiați și ulterior a fost dispusă măsura reținerii, urmând a fi prezentați în fața magistraților. Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4. Acțiunea a benefiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al Brigăzii Rutiere".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă