Inter Milano, gata să fie cumpărată de Mohammed bin Salman! Suma cerută de chinezi, o nimica toată pentru prințul arab

2 săptămâni in urmă 12

  • Media: Fotbal Club, miercuri, 19:30, Digi Sport 1

  • Media: Digi Sport Special, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

Prințul moștenitor al statului arab mai vrea să dea o lovitură importantă. Acum câteva zile, presa italiană scria despre faptul că este hotărât să o cumpere și pe Inter Milano.

Familia Zhang, hotărâtă să vândă Inter Milano pentru un miliard de euro

Potrivit site-ului italian Calcio Mercato, membrii familiei Zhang, care deține campioana en-titre din Serie A, ar fi de acord să vândă clubul. Aceștia doreau oricum să renunțe la patronaj, astfel că interesul lui bin Salman a venit la momentul potrivit. 

Multimiliardarii chinezi au stabilit și un preț pentru achiziționarea formației nerazzuri: un miliard de euro. Suma este aproape de trei ori mai mare față de cât a plătit prințul arab pentru Newcastle United. Totuși, ea reprezintă un chilipir pentru bin Salman, care are o avere estimată la 250 de miliarde de euro.

Între cele două părți a avut deja loc o întâlnire în acest sens, la mijlocul lunii trecute, când Inter a primit vizita celor de la Real Madrid, meci pierdut atunci cu 0-1.

Inter Milano are probleme financiare

În acest moment, Inter este deținută de grupul Suning (fondat de familia Zhang), care nu trece, însă, prin cea mai bună perioadă din punct de vedere financiar.

Tocmai din cauza situației financiare, Suning a renunțat în vară la echipa Jiangsu, care tocmai devenise, pentru prima dată în istorie, campioană a Chinei, cu românul Cosmin Olăroiu pe banca tehnică. La scurt timp însă, clubul a dat faliment.

Ca urmare a acelorași probleme financiare, proprietarii lui Inter au decis în vară, după câștigarea campionatului, că este nevoie de vânzarea a cel puțin doi dintre fotbaliștii de bază, tranzacții în urma cărora în conturile cluburilor ar intra sume importante.

Din cauza planului de a ceda jucători importanți, Antonio Conte, antrenorul care o făcuse campioană pe Inter pentru prima dată după 10 ani, a decis să plece.

În perioada de mercato din vară, chinezii și-au pus planul în aplicare și au obținut 175 de milioane de euro din vânzările lu Achraf Hakimi la PSG și Romelu Lukaku la Chelsea.

Etichete: inter milano , arabia saudita , mohammed bin salman , fondul public de investitii
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă