Întâlnire între Klaus Iohannis şi Dan Barna, pentru rezolvarea crizei guvernamentale

1 lună in urmă 17

De Cornel Preda.
Publicat: 07.09.2021, 16:05.
Actualizat: 07.09.2021, 16:06

Preşedintele Klaus Iohannis are, marţi, la ora 16,00, o întâlnire cu vicepremierul demisionar Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, la Palatul Cotroceni, au precizat surse politice.

Întâlnire între Klaus Iohannis şi Dan Barna, pentru rezolvarea crizei guvernamentale

Întâlnire între Klaus Iohannis şi Dan Barna, pentru rezolvarea crizei guvernamentale

Înaintea întâlnirii cu Dan Barna, Klaus Iohannis a declarat că va fi identificată o soluţie bună pentru criza politică din România şi le-a cerut diplomaţilor români să transmită un mesaj clar în afara graniţelor că România îşi va respecta angajamentele europene şi euroatlantice.

"Înainte de a încheia, vreau să fac câteva referiri și la situația politică internă. În România, se respectă valorile democratice, Constituția țării și, chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog ca fiecare dintre dumneavoastră să-l transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră.

România continuă să fie o țară stabilă, care nu deraiază de la valorile și angajamentele asumate! Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua", a declarat Klaus Iohannis.

Luni, şeful statului a avut o întâlnire şi cu premierul Florin Cîţu pe tema crizei guvernamentale.

În cursul zilei de marţi vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR PLUS şi-au depus demisiile la Guvern.

PSD îi cere lui Klaus Iohannis să îi ceară demisia lui Florin Cîţu

Deşi a refuzat să participe la şedinţele Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere unde trebuia prezentată moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR şi în condiţiile în care dacă ar susţine această moţiune de cenzură Florin Cîţu ar fi demis din funcţia de premier, PSD spune că soluţia e în mâinile preşedintelui Klaus Iohannis.

Acuzaţi de blat cu PNL, cei de la PSD spun că nu vor să ia parte la circul politic legat de depunerea moţiunii de cenzură şi le-au cerut celor de la USR PLUS să intre în opoziţie şi i-au cerut de asemenea preşedintelui Klaus Iohannis să pună capăt crizei politice.

"O astfel de intervenţie din partea preşedintelui ar pune capăt imediat conflictului politic care afectează grav România", se precizează într-un comunicat al PSD.

Social-democraţii susţin că "este inacceptabil ca economia României să fie paralizată, iar cetăţenii să se afunde în sărăcie din cauza unei singure persoane, care se încăpăţânează să se agaţe de funcţia de şef al Guvernului".

"Preşedintele Klaus Iohannis este direct răspunzător de eşecul "Guvernului Său", întrucât a girat personal numirea lui Cîţu în funcţia de premier şi a agreat participarea USR PLUS la guvernare, alături de PNL şi UDMR, într-o Coaliţie a Pierzătorilor în alegeri. Toate aceste partide sunt vinovate în egală măsură de catastrofa economică şi socială pe care o vedem în prezent în România. Prin urmare, preşedintele Iohannis are obligaţia să iasă din letargia care îl caracterizează pentru a cere demisia premierului Cîţu, iar apoi să convoace la consultări toate partidele parlamentare în vederea instalării unui guvern legitim, în cel mai scurt timp", se mai arată în comunicatul PSD.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă