Întâlnire crucială la nivelul Uniunii Europene! Miniștrii Sănătății din blocul comunitar vor discuta despre vaccinul AstraZeneca

2 săptămâni in urmă 18

Vaccinul AstraZeneca/sursa foto: Profi MediaVaccinul AstraZeneca/sursa foto: Profi Media

Preşedinţia portugheză a Consiliului Uniunii Europene a convocat pentru miercuri după-amiază o reuniune extroardinară a miniştrilor sănătăţii din statele UE pentru a analiza decizia pe care o va adopta Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) în legătură cu vaccinul britanico-suedez AstraZeneca.

MIERCURI, 07 APRILIE 2021, 16:41

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Ministerul Sănătăţii din Spania, condus de Carolina Darias, a informat despre convocarea acestei reuniuni, programată pentru ora 16:00 GMT.

Agenția Europeană a Medicamentului a anunţat tot pentru după-amiază concluziile asupra evaluării din ultimele două săptămâni a siguranţei vaccinului de la AstraZeneca, referitor la unele cazuri neobişnuite de tromboembolism raportate la mai mulţi pacienţi după administrarea acestui ser.

În cazul în care se va continua administrarea sa în UE, se va decide interzicerea sa la anumite categorii în funcţie de vârstă, sex sau istoric medical, dacă se va considera că sunt mai predispuse la dezvoltarea de cheaguri sangvine, iar concluzia va fi că aceste incidente sunt legate de vaccinare.

Odată aflate concluziile EMA, miniştrii europeni ai sănătăţii se vor reuni online pentru a adopta eventuale decizii privind utilizarea vaccinului de AstraZeneca, scriu jurnaliștii de la Agerpres.

Şapte decese provocate de tromboză au fost raportate în Marea Britanie, dintr-un total de 30 de cazuri identificate. În total, peste 18 milioane de doze cu vaccinul de la AstraZeneca au fost administrate în această ţară.

Cum au gestionat unele țări criza vaccinului AstraZeneca

Din precauţie, mai multe ţări europene au decis să suspende administrarea vaccinului la cei cu vârste sub 60 de ani, precum Franţa, Germania şi Canada. Norvegia şi Danemarca au suspendat total administrarea vaccinului de AstraZeneca.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă