Insula din Atlantic, pe punctul de a obtine imunitatea de grup impotriva COVID. "De acum, ne vom simti in siguranta"

1 lună in urmă 1

Insula Corvo din Oceanul Atlantic este pe punctul de a obtine imunitatea de grup a populatiei contra COVID-19. Insula apartine de arhipeleagul Azore, care din punct de vedere administrativ este detinut de Portugalia. Aproximativ 85% din populatia insulei s-a vaccinat cu a doua doza de vaccin.

Mica insula portugheza Corvo din arhipeleagul Azore gazduieste aproximativ 400 de persoane si a raportat un singur caz de coronavirus de la inceputul pandemiei, transmite Digi24.

Singurul medic de pe insula sustine, dupa ce a vaccinat cea mai mare parte a populatiei impotriva COVID-19, ca in curand rezidentii vor atinge imunitatea de grup, relateaza Mediafax.

"Exista o atmosfera de sarbatoare in Corvo. In curand toata populatia va fi vaccinata, iar marea majoritate a locuitorilor insulei ar putea deveni imuni pana la sfarsitul lunii. De acum, ne vom simti in siguranta", a declarat dr. Antonio Salgado.

Autoritatile din Corvo, cea mai mica insula din arhipelagul Azore, au incheiat vineri vaccinarea a 322 de persoane cu a doua doza de vaccin impotriva COVID-19. Aceasta reprezinta aproximativ 85% din populatia insulei.

Imunitatea de grup se obtine atunci cand un numar important de oameni dintr-o populatie au organismul suficient de puternic incat sa raspunda eficient unei infectii prin stoparea raspandirii acesteia.

Expertii sustin ca fenomenul se produce atunci cand intre 50% si 70% dintr-o populatie obtin imunitatea prin vaccinare.

CITESTE SI:

Povestea lui Mudi, tanarul de 20 de ani din Zanzibar care a invatat singur limba romana si acum e ghid pentru turisti. "Visez sa merg in Romania"Povestile fascinante ale celor care au investit in meme-actiunea GME: de la imbogatiri fabuloase, la acte de caritateTara unde lucrul de acasa devine obligatoriuVedeta Antena 3 Radu Tudor, in vizorul liberalilor pentru functia de presedinte director general al TVRLa cat timp dupa rapel putem sa ne facem un test de anticorpi. Medic: "Atunci poate sa vada efectul maxim al vaccinului"
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă