Institutul Superior de Sănătate din Roma: Infecțiile scad în întreaga Europă, situaţia din Italia este mai bună decât cea din ​​alte țări / Peste 77% din populație este vaccinată

3 săptămâni in urmă 83

Tendința curbei pandemice „este în scădere în toată Europa”, a anunţat președintele Institutului Superior de Sănătate, Silvio Brusaferro, la conferința de presă săptămânală privind datele de monitorizare Covid. „Deși Italia continuă să fie caracterizată printr-o valoare mai mică, circulaţia virusului este în scădere şi în celelalte țări”, scrie La Stampa, citată de Rador.

În perioada 20-23 septembrie, au fost administrate în medie 80.500 de prime doze pe zi, în timp ce, în aceleași zile din săptămâna precedentă, în perioada 13-16 septembrie, s-au injectat în medie 60.700, a precizat comisarul de urgență, generalul Francesco Paolo Figliuolo, confirmând tendința pozitivă a primelor doze relevată de datele din ultimele zile.

Diferențialele pozitive ale primelor doze sunt mai concentrate la grupele de vârstă între 30 și 59 de ani:

+ 79% pentru grupul de 50-59 de ani (aproximativ 13.500 de prime doze / zi, comparativ cu 7.500);
+ 62% pentru grupa de vârstă 40-49 (aproximativ 16.900 de prime doze / zi, comparativ cu 10.400);
+ 41% pentru grupa de vârstă 30-39 (aproximativ 17.900 de prime doze / zi, comparativ cu 12.600).

În plus, administrarea de doze secundare și doze unice pentru finalizarea ciclurilor de vaccinare a continuat, la rate aproape constante comparativ cu media lunii septembrie, cu peste 159.500 de inoculări pe zi. De la începutul campaniei, au fost efectuate peste 83,5 milioane de inoculări.

Numărul persoanelor vaccinate se ridică la peste 41,7 milioane, egal cu peste 77,2% din populația de peste 12 ani, în timp ce numărul persoanelor care au primit cel puțin o doză de vaccin este de peste 44,6 milioane, egal cu peste 82, 7%. Există încă 3.249.712 italieni peste 50 de ani care nu au făcut prima doză.

Se verifică o creștere a datelor privind vaccinările cu prima doză, al căror număr creşte rapid, ajungând la un procent de 82% în rândul persoanelor cu vârste între 20-29. „Eficacitatea este de peste 95% în ceea ce privește decesele și spitalizările și acest lucru este valabil mai ales pentru grupele de vârstă mai avansate”, spune Brusaferro.

„Astăzi, avem reguli care definesc posibilitatea de carantină chiar și pentru persoanele vaccinate. Este un sistem dinamic pe care îl putem reconsidera în următoarele săptămâni, dacă vor exista dovezi științifice diferite”, a explicat Brusaferro.

Sub 50 de cazuri la 100.000 de locuitori

Cea mai bună veste de vineri este scăderea incidenței sub 50 de cazuri la suta de mii de locuitori, ceea ce reprezintă o valoare prag pentru a permite monitorizarea epidemiei. Toți parametrii sunt în scădere, inclusiv ratele de ocupare a secţiilor medicale și de la terapie intensivă.

„Este încă devreme pentru a vedea un posibil efect al școlilor” – a adăugat directorul de Prevenire al Ministerului Sănătății, Gianni Rezza – dar în următoarele două săptămâni vom putea verifica dacă redeschiderea a influențat incidența și indicele Rt. Deocamdată, datele sunt pozitive datorită mai ales campaniei de vaccinare și a unei gestionări a redeschiderii, unde Italia excelează”.

Sursa: La Stampa/ Rador/ Traducerea: Cătălina Păunel

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă