Institutul Naţional de Sănătate din Italia: Persoanele nevaccinate riscă de 25 de ori mai mult să ajungă la ATI decât cele vaccinate cu trei doze

1 săptămână in urmă 16

Sambata, 08 Ianuarie 2022, ora 17:26

88 citiri

 Persoanele nevaccinate riscă de 25 de ori mai mult să ajungă la ATI decât cele vaccinate cu trei doze

Persoanele nevaccinate din Italia riscă de 25,6 de ori mai mult să fie internate la terapia intensivă (ATI), decât persoanele care au primit cele trei doze de vaccin anti-COVID-19, a informat sâmbătă Institutul Naţional de Sănătate (ISS), relatează EFE.

Rata de internare la ATI este de 23 la 100.000 de persoane nevaccinate, comparativ cu cele vaccinate de peste 120 de zile (1,5) sau cu cele care au primit şi doza booster (0,9), potrivit datelor ISS. Italia a înregistrat joi un record de contagieri, 220.000 noi infecţii, astfel încât ţara însumează 7 milioane de cazuri din februarie 2020 şi 138.697 de decese.

"Dacă cifrele cresc în ritmul a între 200-250.000 de infecţii pe zi (...) până la primăvară probabil peste 95 % dintre italieni, vaccinaţi sau trecuţi prin boală, vor atinge imunitatea colectivă", a declarat Matteo Bassetti, directorul departamentului de boli infecţioase de la spitalul San Martino din Genova.

Treisprezece regiuni şi două provincii autonome din Italia, reprezentând trei sferturi din ţară, se vor afla de luni în "zona galbenă", nivelul doi din patru al sistemului naţional de restricţii împotriva pandemiei, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron.

Italienii în vârstă de peste 50 de ani sunt obligaţi să se vaccineze împotriva coronavirusului, conform unei noi legi care a intrat în vigoare sâmbătă. Cei care nu s-au vaccinat încă au primit o perioadă de graţie până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a face acest lucru.

De la 1 februarie, toţi cei care nu sunt vaccinaţi sau care nu au primit a doua doză sau o injecţie de rapel, deşi au avut ocazia să o facă, vor fi amendaţi cu 100 de euro.

Măsura va rămâne în vigoare până la 15 iunie şi se aplică tuturor rezidenţilor cu vârsta de peste 50 de ani, inclusiv cetăţenilor străini.

Citeste si:

 un bărbat de 34 de ani, vaccinat cu trei doze și întors recent din Italia. Care este starea lui de sănătate

Primul sibian depistat pozitiv cu noua tulpină, Omicron, este un bărbat de 34 de ani, vaccinat cu schema completă, care s-a intors din Italia, el fiind izolat la domiciliu, a precizat joi,...

 un bărbat s-a vaccinat, dar a încercat să împiedice intrarea serului în corp! A fost operat de urgență și riscă paralizia

Presa italiană relatează cazul unui bărbat din regiunea Emilia Romagna, care a ajuns la spital în stare gravă după ce a încercat să oprească intrarea vaccinului anti-Covid în organism...

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă