Institutul ”Elie Wiesel”, după ce AUR a catalogat Holocaustul drept ”o temă minoră”: A nega Holocaustul din spatele imunității parlamentare nu face decât să întrețină ura antisemită, neagă democrația

3 săptămâni in urmă 33

Institutul ”Elie Wiesel” din România a reacționat după ce Alianța pentru Unirea Românilor a transmis printr-un comunicat de presă că Holocaustul din România este ”o temă minoră” și ”o simplă lecție”.

Institutul condus de Alexandru Florian a catalogat comunicatul AUR drept ”manifestare negaționistă a unui partid extremist” și a amintit că gestul simbolic al autorităților române, de asumare a exterminării evreilor de către Ion Antonescu, a contribuit la aderarea României la NATO și UE.

”Elie Wiesel” mai spune că a nega Holocaustul nu face decât să întrețină ura antisemită și însăși negarea democrației:

  • ”Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” condamnă manifestările negaționiste ale partidului extremist AUR. Astăzi, un lider AUR, protejat de imunitatea parlamentară, a catalogat Holocaustul din România drept o „simplă lecție” sau o „temă minoră” în sistemul educațional. Genocidul, distrugerea unei comunități pe criterii etnice să fie oare un subiect minor ce poate fi expediat în cadrul unei lecții în sistemul educațional? Amintim că gestul simbolic de asumare a responsabilității guvernului Ion Antonescu pentru exterminarea a peste 300 mii de evrei și 11 mii de romi, de către președinția și guvernul României începând cu 2004 a reprezentat o contribuție importantă la aderarea României la NATO și UE. A nega Holocaustul, în spatele imunității parlamentare, nu face decât să întrețină ura antisemită, ale cărei consecințe politice au dus la Holocaust. A nega Holocaustul este o expresie clară de a nega democrația”, se arată în comunicatul transmis luni de Institutul ”Elie Wiesel”.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donație singulară

Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă