Instituțiile statului nu vor mai solicita copii ale documentelor emise tot de stat

1 săptămână in urmă 11


Instituțiilor publice li se interzice să mai solicite persoanelor fizice și firmelor copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către alte instituții ale statului, informează Profit.ro, care citează un proiect legislativ adoptat de Camera Deputaţilor.


Proiectul adoptat de Parlament va fi transmis spre promulgare șefului statului, iar termenul prevăzut pentru intrarea în vigoare a noilor reglementări este 1 ianuarie 2022.


Se interzice instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice centrale să solicite persoanelor fizice sau persoanelor juridice, în vederea soluționării cererilor pentru furnizarea unui serviciu public, copii de pe avize sau alte documente care au fost emise de către instituții publice sau organe de specialitate ale administrației publice centrale.

Proiectul legislativ adoptat de Parlament:

Potrivit legii, instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice centrale vor solicita entităților care au emis documentele respective în format electronic, copii sau extrase de pe acestea în baza consimțământului expres al beneficiarului serviciului public.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă