Instituțiile culturale din Franța cresc presiunea asupra Guvernului pentru a relaxa restricțiile și a redeschide teatrele și cinematografele

1 lună in urmă 14

Mai multe proteste au fost organizate în Franța, de organizații și instituții culturale, în scopul de a-i determina pe guvernanți să relaxeze măsurile impuse pe fondul pandemiei de Covid-19 – relatează DPA, conform Agerpres.

Protestatrii, mare parte actori și angajați din instituții culturale au ocupat peste 30 de teatre din toată ţara, inclusiv instituţii importante din Paris şi Strasbourg.

Aproximativ 20 de cinematografe au sfidat regulile şi s-au deschis pentru public în weekend, proiectând filme în mod gratuit cinefililor într-o altă formă de protest.

Furia cu privire la restricţiile din sector a fost difuzată şi la premiile Cesar, principalele recompense cinematografice ale ţării. Numeroşi actori şi-au exprimat frustrarea, printre care Isabelle Huppert, o vedetă de film care s-a pronunţat la ceremonia de vineri seara pentru redeschiderea cinematografelor cât mai curând posibil. Actriţa Corinne Masiero s-a dezbrăcat complet în timpul galei, în semn de protest faţă de tratamentul guvernului cu privire la scena culturală.

Muzeele, cinematografele şi teatrele franceze au fost închise de la sfârşitul lunii octombrie. Lucrătorii culturali spun că, spre deosebire de alte ţări, guvernul refuză să ofere un calendar sau perspective pentru momentul în care instituţiile se pot redeschide.

Sursa Foto: Ambasada/Arhiva/Promenada Regina Maria Paris

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă