Instanța Supremă trebuie să decidă dacă furtul comis de persoană care poartă masca obligatorie este calificat sau infracțiunea simplă/ Sesizarea, după ce un bărbat care purta mască a furat un iPhone dintr-un magazin

1 săptămână in urmă 25

Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizată de un complet de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la lămurirea unei probleme de drept cu care s-a confruntat: În cazul unui furt comis de o persoană care poartă masca sanitară obligatorie, în contextul pandemic, infracțiunea este una calificată sau simplă?

În cuprinsul sesizării se arată că, în forma calificată, furtul este comis de către o persoană mascată, deghizată sau travestită. În cazul în care se ia în calcul forma calificată pedeapsa este mai mare față de furtul simplu. În cazul furtului calificat, pedeapsa poate ajunge până la 10 ani, în timp ce pentru forma simplă, legea prevede până la maximum 3 ani de închisoare.

Problema a fost ridicată din oficiu, de Curtea de Apel București, în cadrul unui proces în care un bărbat este judecat pentru furtul unui IPhone, cu prejudiciu de 4.000 de lei. (sursa foto: Pexels)

Citește aici sesizarea Curții de Apel București

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă