Instanța a respins primul atac la decizia de suspendare a Planului Urbanistic Zonal din Sectorul 4 al Capitalei. Contestatarul e un fost aliat al lui Nicușor Dan, actual partener în firma liberalului Sebastian Burduja

1 lună in urmă 32

Tribunalul București a respins cererea Asociației pentru Dreptul Urbanismului de a suspenda hotărârea Consiliului General al Municipiului București nr. 67/2021 prin care a fost suspendată pe o perioadă de un an hotărârea CGMB nr. 443/2018 prin care a fost aprobat PUZ Sector 4, potrivit deciziei instanței.

Decizia Tribunalului nu este definitivă. Este însă prima cerere respinsă de Tribunal din cele 5 formulate de Asociația pentru Dreptul Urbanismului pentru suspendarea deciziilor de suspendare a PUZ-urilor din sectoarele 2,3,4,5 și 6.

Asociația pentru Dreptul Urnamismului a fost înființată în ianuarie 2021 și este condusă de urbanistul Alexandru Pânișoară. El figurează și în prezent ca membru în echipa de conducere a Asociației pentru Salvarea Bucureștiului (ASB), fondată de Nicușor Dan, și a fost chiar vicepreședinte al ASB.

Potrivit CV-ului de pe LinkedIn, Pânișoară lucrează ca partener, în calitate de urbanist și arhitect, la firma Rise Consortium Partners. Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma este deținută de Dragoș Roibu, cu 60% și Sebastian Burduja, cu 40%.

Roibu este membru PNL Sector 1, iar Burduja, deputat și vicepreședinte PNL, lider al PNL a Sectorului 1.

Pânișoară este și expert urbanist la Banca Mondială și președinte al Comisiei Tehnice de Urbanism și Amenajare a Teritoriului a orașului Slănic Prahova. În trecut, a lucrat ca urbanist și pentru Ministerul Culturii, precum și pentru compania Search Corporation.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Foto: Construcții în București / Primăria Municipiului

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă