Instanța a decis că studenţii la medicină din Târgu Mureş pot merge la cursuri fără dovada vaccinării, testării sau a trecerii prin boală

4 săptămâni in urmă 22

Tribunalul Suceava a decis că studenții de la Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureş (UMFST) pot lua parte la cursuri fără să prezinte dovada că au fost vaccinați anti-COVID, că au trecut prin boală sau că au fost testați negativ, relatează News.ro. Decizia nu este una definitivă, dar este executorie și începe să producă efecte din momentul în care a fost anunțată.

Regulile instituite de conducerea Universităţii din Târgu Mureș au fost atacate în instanță de Liga Studenţilor din Iaşi (LS IAŞI) și de cinci studenți ai UMFST. Tinerii au contestat hotărârea care prevede că accesul la cursuri și în cămine se poate face doar în baza dovezii de vaccinare, de trecere prin boală sau de testare anti-COVID. În primă instanță, judecătorii le-au dat câștig de cauză.

În perioada în care hotărârea universității este suspendată, instituția de învățământ superior nu poate lua o altă decizie similară.

Reprezentanții Ligii Studenților din Iași au cerut ca Universitatea să informeze personalul în legătură cu decizia instanței și precizează că vor sesiza autoritățile dacă aceasta nu va fi respectată.

În același timp, aceștia cer demisia conducerii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş despre care spun că a susținut hotărârea conducerii Universtății și ar fi susținut că doar cinci studenți se opun restricțiilor, însă în realitate cel puţin 207 studenţi au semnat o petiție prin care solicitau universității să renunțe la aceste reguli.

„De asemenea, reprezentanţii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş (LSTGM) ar fi ameninţa la începutul anului universitar studenţii care protestau împotriva restricţiilor şi condiţionărilor impuse şi au pornit împotriva acestora o campanie de bullying pe reţelele de socializare şi pe grupurile interne de discuţii, mai mulţi studenţi fiind determinaţi să îi dea în judecată pe aşa-zişii «reprezentanţi» în structurile de conducere ale UMFST”, mai precizează reprezentanții Ligii Studenţilor din Iaşi.

Foto: Foto: facebook.com/umfst

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă