Instanţa a anulat amenda de 20.000 de lei dată de DSP în cazul focarului de COVID de la un centru pentru persoane cu dizabilităţi din Dâmboviţa

3 săptămâni in urmă 6

Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Ţuicani-Moreni, din judeţul Dambovita, în care a fost descoperit în iulie 2020 un focar de COVID, a obţinut în instanţă anularea amenzii de 20.000 de lei aplicate de Direcţia de Sănătate Publică, informează Ziare.com.

Direcţia de Sănătate Publică a sancţionat cu o amendă de 20.000 de lei Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani-Moreni, după ce a descoperit un focar COVID cu peste 100 de cazuri, dintre care 92 de beneficiari.

Centrul a contestat amenda în instanţă, iar Judecătoria Moreni, unde s-a judecat procesul de anulare a amenzii a admis cererea Centrului şi a anulat procesul verbal de contravenţie întocmit de DSP.

Instanţa a arătat că amenda a fost aplicată dupa ce DSP „a opinat” că personalul medical ar trebui izolat la locul de muncă, fara a avea o bază legală.

„Trebuie sa existe o baza legală clară şi nu o opinie exprimată de autoritatea care ar trebui nu doar sa aplice sancţiuni ci şi să ofere sprijin operatorilor care se confruntă cu astfel de focare”, arată Judecătoria Moreni.

„Centrul a fost pus în situaţia de a acţiona în chestiuni medicale, fără a avea personal medical specializat în tratarea bolnavilor de boli infectioase, fără a deţine spaţiu suficient şi fără vreun sprijin real din partea autorităţilor competente”, a mai aratat Judecatoria Moreni în sentinta, care nu este definitivă.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă