INSP anunță că avem „transmitere comunitară susținută cu Omicron în România”

1 săptămână in urmă 13


„În săptămâna 01/2022 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Omicron”, arată INSP în raportul săptămânal dat publicității marți, 11 ianuarie, pe site-ul cnscbt.ro.


Potrivit Institutul Național de Sănătate Publică, au fost îndeplinite cele trei criterii pentru a declara transmitere comunitară a Omicron, adică:


procentul de județe în care au fost detectate cazuri confirmate cu varianta Delta >50cazurile să provină din toate regiunile țăriiabsența legăturii epidemiologice cu cazuri confirmate/a istoricului de călătorie la peste 50% din cazuri

Potrivit INSP, în prima săptămână din 2022 au fost confirmate 203 cazuri cu varianta Omicron, iar până la data de 9 ianuarie au fost confirmate 295 cazuri cu varianta Omicron, care are o răspândire rapidă.


Dintre cele 295 cazuri confirmate cu varianta Omicron, 192 (65%) erau vaccinate, dintre care 191 (99%) cu schemă de vaccinare completă, arată raportul INSP.


Potrivit autorităților, nu a fost înregistrat încă niciun deces la cazuri confirmate cu varianta Omicron.Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă