INSP: 97% din decesele înregistrate între 9 și 15 august au fost la persoane nevaccinate

2 luni in urmă 20

97% din decesele înregistrate în România între 9 și 15 august au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, anunță INSP.

Potrivit raportului INSP, în săptămâna 9 – 15 august: 97% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 3% la persoane vaccinate cu schemă incompletă, anunță pagina oficială RO Vaccinare.

În aceeași perioadă, 44.5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Ilfov, Cluj, Constanța și Suceava, iar 82.4% din cazurile confirmate au fost la persoane nevaccinate.

Statistica mai arată că 51.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iași, Suceava, Caraș Severin, Bacău și Galați.

De la începutul pandemiei 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, 57.5% din decese au fost la bărbați, iar 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

The post INSP: 97% din decesele înregistrate între 9 și 15 august au fost la persoane nevaccinate appeared first on Aleph News.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă