INSP: 81% din cazurile de COVID înregistrate săptămâna trecută și aproape 77% din decese au fost la persoane nevaccinate, iar 23% dintre persoanele care au murit erau vaccinate cu prima doză

2 luni in urmă 51

81% din cazurile de COVID înregistrate săptămâna trecută și aproape 77% din decese au fost la persoane nevaccinate, iar 23% dintre persoanele care au murit erau vaccinate cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) privind evoluția epidemiei.

Conform documentului, în săptămâna 2 – 8 august, 48.6% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Constanța, Ilfov și Timiș. 81.2% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

46.2% din totalul deceselor au fost înregistrate în Iași, Prahova, Teleorman, Vrancea și Argeș.

76.9% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, iar 23.1% la persoane vaccinate cu schema incompletă.

De la începutul pandemiei până în prezent, 1 din 77 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical. De asemenea, 86.1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57.5% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Raportul integral poate fi consultat aici.

sursa foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă