INSP: 80% din infectări și aproape 93% din decesele COVID, la persoane nevaccinate

1 lună in urmă 14


Peste 80% dintre cazurile Covid din săptămâna 30 august - 5 septembrie au fost confirmate în rândul persoanelor nevaccinate, arată o analiză INSP publicată miercuri. În ceea ce privește numărul deceselor, aproape 93% dintre ele s-au produs în rândul celor nevaccinați.


5% dintre decese au fost la persoane vaccinate cu schemă incompletă, adică doar cu prima doză, potrivit raportului săptămânal al INSP privind evoluția pandemiei. Prin urmare, doar 2.2% dintre decese s-au înregistrat la persoane vaccinate cu schema completă.


În săptămâna 30 august – 5 septembrie, 37.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Timiș, Cluj, Satu Mare și Suceava, iar 35.6% din totalul deceselor au fost înregistrate în Călărași, București, Timiș, Constanța și Iași.


Săptămâna trecută au fost realizate cele mai multe teste pentru COVID de la începutul pandemiei, peste 250.000, majoritatea fiind teste rapide. A crescut și rata de pozitivare a acestora, apropiindu-se de 5%.


De la începutul pandemiei și până pe 5 septembrie, 86% din totalul deceselor au fost la persoane cu vârsta de peste 60 ani iar 57.4% din decese au fost la bărbați. 94.6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.


1 din 77 de cazuri confirmate, de la începutul pandemie, a avut loc în rândul personalului medical.


Miercuri, 8 septembrie, a fost a doua zi cu peste 2.000 de cazuri Covid confirmate, au murit 30 de persoane infectate, în vreme ce numărul pacienților de la ATI a crescut cu 44, la 470.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă