Înscrierile la clasa pregătitoare, pentru anul școlar 2021-2022. Ministerul Educației a publicat metodologia și calendarul

1 lună in urmă 13

Ministerul Educației a anunțat vineri că înscrierile la clasa pregătitoare pentru anul școlar 2021-2021 încep, procedural, în data de 17 martie 2021. Fiecare unitate de învățământ și inspectoratul școlar vor afișa din această dată circumscripțiile școlare, planul de școlarizare propus și numărul de clase pregătitoare alocate, potrivit unui comunicat trims Edupedu.ro.

Calendarul înscrierilor

În perioada 29 martie –28 aprilie 2021, părinții/ tutorii legal instituiți/ reprezentanții legali vor completa/depune/transmite cererile-tip de înscriere. Cererile vor putea fi transmise online sau depuse la unitatea de învățământ la care aceștia solicită înscrierea copiilor.

Prima etapă de înscriere

10 – 11 mai 2021 – Procesarea de către Comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea copiilor la școala de circumscripție; 11 – 18 mai 2021 – Procesarea la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse/transmise de părinți/ tutori legal instituiți/reprezentanți legali, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere; 20 mai 2021 – Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar a candidaților înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

A doua etapă

21 mai 2021 – Comunicarea, prin afișare la unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului, a procedurii specifice de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaboratede inspectoratul școlar;24 mai – 31 mai 2021 – Depunerea/transmiterea cererii-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă;4 iunie 2021 – Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale pentru clasa pregătitoare.

În perioada 1 septembrie – 10 septembrie 2021 – Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor părinților/ tutorilor legal instituiți/ reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă, potrivit metodologiei oficiale, următoarele documente, pe care le puteți descărca de mai jos:

Cerere de evaluare a copilului pentru înscriere învățământ la clasa pregătitoare 2021-2022:

Cerere-de-evaluare-a-copilului-pentru-inscriere-învăâământ-clasa-pregătitoare-2021-

Cerere de înscriere la clasa pregătitoare 2021-2022:

Cererea-de-înscriere-la-clasa-pregătitoare-2021

Declarație pe propria răspundere pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2021-2022:

Declarație-pe-propria-răspundere-înscriere-clasa-pregătitoare-2021

De asemenea, mai sunt necesare: copie a actului de identitate, copie a certificatului de naștere al copilului (acestea vor fi certificate „conform cu originalul” de către secretariatul unității de învățământ, pe baza documentelor originale), alte documente în funcție de starea civilă a părinților.

Calendarul detaliat pentru înscrierea la clasa pregătitoare 2021-2022 îl găsiți aici:

Calendar_inscriere_CP_febr_2021
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă