Înregistrări pe Instagram cu două fetițe agresate de o altă minoră. Poliția Alba a deschis dosar penal

3 săptămâni in urmă 7


Pe un cont de Instagram care aparține unei persoane din Alba Iulia au fost postate în ultimele zile mai multe videoclipuri în care apar trei fetițe căzute la pământ, lovite de o altă minoră, a relatat Alba24. Potrivit unui comunicat al IPJ Alba, poliția s-a sesizat din oficiu și face cercetări în cadrul unui dosar penal deschis pentru lovire și alte violențe.


Potrivit descrierii atașate clipurilor, copilele agresate ar avea între 11 și 12 ani. În doar câteva zile de la postarea imaginilor, fiecare material are mii de vizualizări și zeci de comentarii. Multe dintre comentarii sunt cu limbaj licențios și incită și la mai multă violență între minori, a observat Alba24.


În primul chip, înregistrat în exterior, o fetiță pusă pe vine este trasă de păr și plesnită peste față. „Uită-te la mine: cum îți permiți să faci asta? Eu pe tine te calc în picioare”, spune agresoarea și îl trage și un picior.


Se aude o voce spunând „Băi, asta, vreau banii!”, dar nu e limpede cine vorbește. Copila agresată încercă să se ridice: „Dar, lasă-mă!”.


O altă înregistrare este în interior. O fată, aflată pe podea, este lovită cu picioarele.


În fine, un alt clip e filmat într-un parc: o fetiță este târâtă de păr de altă minoră. Pe fundal, se aud glasuri, probabil ale unor colegi.


Potrivit poliției, în imagini ar fi o singură minoră violentă, iar cele agresate sunt două fete apropiate de vârsta ei.


„La data de 4 noiembrie, polițiștii din Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 1-3 noiembrie 2021, o minoră din Alba Iulia ar fi agresat alte două minore, apropiate de vârsta acesteia, iar agresiunile au fost filmate și distribuite pe rețele de socializare. În cauză a fost deschis un dosar penal, pentru lovire sau alte violențe, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele”, au transmis reprezentații IPJ Alba.


Recent, Facebook a recunoscut prevalenţa bullying-ului şi a hărţuirii pe platforma sa. 9.200.000 mesaje au fost eliminate. Răspândirea bullying-ului şi hărţuirii a fost pe Instagram, o altă aplicație mobilă deținută de compania condusă de Mark Zuckerberg, este de 5-6 ori la 10.000 de vizualizări ale conţinutului, arată raportul trimestrial al Facebook referitor la moderarea conţinutului.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă