Înmormântarea lui Gabi Luncă. Familia respectă ultima dorință a artistei

1 lună in urmă 3

Înmormântarea lui Gabi Luncă va avea loc în condiții speciale, din cauza situației generate de pandemia de coronavirus. Iată când va avea loc evenimentul funerar, dar și ce decizie a luat familia regretatei doamne a muzicii lăutărești.

UPDATE 4 APRILIE: Familia artistei ar fi făcut o solicitare la DSP, în urma căreia a fost aprobată o înmormântare creștinească pentru Gabi Luncă. Nu va lipsi covorul roșu, nu vor lipsi nici porumbeii albi, scrie click.ro.

Gabi Luncă va fi înmormântată la Cimitirul Dămăroaia, cel mai probabil în cursul zilei de marți, 6 aprilie. Artista și-a dorit mult să-și doarmă somnul de veci alături de soț, de Ion Onoriu care s-a stins în 1998. Acesta a fost înmormântat la Cimitirul Străulești, dar va fi deshumat și dus în Dămăroaia, precizează aceeași sursă.

Gabi Luncă a murit vineri seară, într-o unitate medicală, fiind răpusă de coronavirus, pe fondul unei pneumonii foarte severe. Avea 82 de ani și reprezentanții Spitalului Județean Ilfov a făcut mai multe precizări.

Decesul lui Gabi Luncă a fost constatat la ora 20.50, în cursul zilei de vineri, 2 aprilie. Spitalul a respectat procedura și la două ore de la deces a pregătit corpul artistei pentru a fi preluat de familie, conform normelor în vigoare pentru COVID-19.

Înmormântarea lui Gabi Luncă va fi una specială, restrânsă, ținând cont de restricțiile în vigoare, de situația generată de pandemia de coronavirus. Fanii nu o vor putea conduce pe ultimul drum pe doamna muzicii lăutărești, așa cum se obișnuia în cazul decesului marilor artiști. Doar familia își va putea lua adio de la Gabi Luncă, copiii artistei, cele trei fiice și fiul cel mare.

Gabi Luncă a murit din cauza coronavirusului și va avea același gen de înmormântare precum Nelu Ploieșteanu.

Cine a fost Gabi Luncă

Gabi Luncă s-a născut la data de 16 octombrie 1938, în comuna Vărbilău, județul Prahova.

Viața artistei nu a fost una ușoară, copilăria lui Gabi Luncă a fost plină de greutăți. În anul 1951 începe să cânte alături de tatăl său, Dumitru Luncă, violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploiești. După anul 1953, Luncă devine solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi. Ea a devenit cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploiești.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă