INML a efectuat necropsiile primelor cinci victime ale incendiului de la Spitalul „Matei Balș”. Cel puțin două persoane au murit în urma expunerii la flacără directă

1 lună in urmă 1

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a anunțat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” a efectuat necropsiile celor cinci pacienți decedați în cursul zilei de vineri, 29 ianuarie, în incendiul de la Spitalul „Matei Balș”.

Cel puţin două dintre cele cinci victime au murit în urma expunerii la flacără directă, în alte cazuri fiind constatate şi intoxicaţia cu monoxid de carbon şi arsuri de căi respiratorii, au declarat, pentru news.ro, surse din anchetă, pe baza rezultatelor necropsiilor.

„Având în vedere că în cursul zilei de sâmbătă a decedat un alt pacient care fusese transferat la Spitalul Universitar de Urgență București, s-a dispus efectuarea autopsiei medico – legale”, a precizat Parchetul.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a mai anunțat că activitatea de cercetare urmează să fie continuată în dimineața zilei de duminică.

La sediul Poliției Capitalei au fost audiate șase persoane: cadre medicale, personal administrativ, precum și rude ale victimelor incendiului.

De asemenea, se desfășoară verificări cu privire la activitatea privind serviciile de apărare contra incendiilor, de mentenanță a instalației electrice și serviciile de pază ale spitalului.

Foto: Hepta

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă