Ingrijorari in Marea Britanie in legatura cu recrutarile de adolescenti in scopuri teroriste in timpul izolarii

2 luni in urmă 2

Marea Britanie si-a exprimat joi ingrijorarea in legatura cu inmultirea arestarilor in randul adolescentilor pentru delicte de natura terorista, stabilind o legatura intre masurile de carantina introduse impotriva coronavirusului si recrutarile de tineri de catre organizatii precum gruparea Stat Islamic, relateaza AFP.

In fata deputatilor, ministrul de Externe Dominic Raab a vorbit despre o crestere cu 7% in decembrie comparativ cu anul precedent a "volumului continuturilor teroriste online" si "o crestere ingrijoratoare a procentului copiilor si adolescentilor care sunt in prezent arestati pentru delicte teroriste".

Potrivit lui Raab, politia londoneza considera ca masurile succesive de izolare introduse impotriva epidemiei cauzate de coronavirus faciliteaza "accesul digital al teroristilor la cei care sunt probabil mai receptivi la mesajele extremiste".

El a invocat gruparea terorista Stat Islamic (SI), pe care o considera drept "cea mai importanta amenintare terorista, atat la nivel national, cat si in strainatate".

Deputata laburista Lisa Nandy, insarcinata de opozitie cu afacerile externe, s-a declarat "profund tulburata" de modul in care tinerii au fost luati ca tinta de SI in timpul izolarii.

In Marea Britanie e in vigoare de la inceputul lui ianuarie un al treilea lockdown, care presupune inchiderea unitatilor scolare, pentru a lupta impotriva pandemiei de COVID-19, care a facut peste 123.000 de morti.

In Marea Britanie au avut loc in ultimii ani mai multe atacuri revendicate de Stat Islamic.

CITESTE SI:

Cazul socant petrecut in Bucuresti: doi cetateni, tarati de politisti la marginea Capitalei si batuti cu salbaticie. La final, un agent a urinat peste o victimaCum "a subtiat" administratia Firea patrimoniul Bucurestiului cu miliarde de lei. Lista manevrelor contabile facute din pixSeful serviciului secret din Politia Suceava a fost retinut pentru 24 de ore. Mita uriasa pentru protectia "Fabricii de permise auto"Dezmatul financiar din primariile Capitalei. Milioane de lei platite pe lucrari inexistente spre finalul mandatului Gabrielei FireaFOTO Ce campioana la frumusete a pierdut CSM Bucuresti
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă