Îngrijorarea în cazul lui Shuai Peng rămâne: CIO, acuzat că e ”complice în propaganda Chinei”! Cauza reticenței organizațiilor

1 săptămână in urmă 4

  • Liga1: CS Mioveni - Gaz Metan Mediaș, luni, 17:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FC Voluntari - Dinamo, luni, 20:30, Digi Sport 1

În ciuda asigurărilor date de CIO, WTA și Global Athlete, organizație care se ocupă de respectarea drepturilor sportivilor, continuă să își exprime îngrijorarea față de situația în care se află Shuai Peng, dată dispărută după ce a publicat, pe contul de Weibo, o rețea socială chineză, că a fost agresată sexual de fostul vicepremier Zhang Gaoli, în urmă cu două săptămâni.

Galerie Foto

De ce nu crede nimeni că Shuai Peng este în siguranță, în ciuda asigurărilor date de CIO

Primul for care a reacționat a fost WTA, care a transmis că asigurările date de CIO nu sunt suficiente pentru a crede că Shuai Peng este în siguranță, întrucât nu s-a putut dovedi că sportiva a vorbit liberă, fără vreo presiune exercitată de oficialii chinezi.

Ultimele clipuri postate nu atenuează și nici nu lămuresc îngrijorările WTA privind siguranța și capacitatea de comunicare fără cenzura sau constrângere. 

Hai în Digi Online să vezi cele mai spectaculoase locații safari din Zimbabwe și Africa de Sud. Numai pe Digi Animal World, de la 19:00!

Acest video nu respectă cerința noastră de a vedea o investigație întreagă, corectă și transparentă, fără cenzură, asupra presupusei agresiuni sexuale, care a dus la situația actuală”, a transmis WTA, potrivit BBC. 

Global Athlete acuză CIO că este ”complice” cu Guvernul Chinei

Organizația Global Athlete a mers mai departe și a acuzat Comitetul Olimpic Internațional că este ”complice” cu Guvernul Chinei, care a încercat să asigure că Shuai Peng este bine, publicând, prin intermediul publicațiilor de stat, mai multe clipuri în care sportiva apare într-un restaurant sau la un meci de tenis de juniori.

Galerie Foto

În acest comunicat s-a ignorat complet că Peng a făcut acele acuze de agresiune sexuală și că a fost dispărută mai bine de două săptămâni. Acest comunicat face Comitetul Olimpic Internațional complicele autorităților chineze în această propagandă și lipsă de asigurare a drepturilor umane și a dreptății”, a anunțat organizația.

Etichete: wta , cio , shuai peng , global athlete

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă