Ingredientele din bucătărie care te scapă de negi. Leacuri băbești secrete venite de la țară

3 luni in urmă 23

Cu siguranță mulți oameni s-au trezit, la un moment dat, cu negi pe mâini sau la picioare. Ei nu sunt atât de gravi pe cât sunt de inestetici, astfel că înlăturarea lor devine o preocupare. Remedii eficiente cu ingrediente din bucătărie.

Tratament veruci. Ingredientele din bucătărie care te scapă de negi pentru totdeauna

Negii sunt niște leziuni benigne fără potențial cancerigen și sunt determinați de infecția cu virusul HPV. Se constantă apariția unor excrescențe de culoarea pielii, pot avea dimensiuni și forme diferite, iar la palpare sunt rugoase, adesea confundate cu o piele îngroșată. Cel mai adesea se întâlnesc la oamenii cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. Există o contagiozitate. Verucile pot deveni contagioase și, atunci când sunt tăiate, pot sângera.

Factori favorizanți

Infecția este favorizată de microtraumatisme minore, deci de tăieturi, zgârieturi, înțepături, precum și de frecventarea bazinelor de înot și a piscinelor, fără să purtăm șlapi.

Metode de tratament

Metodele de tratament se aleg în funcție de vârstă, de istoricul medical, de numărul leziunilor și de localizare. Se pot aplica preparate pe bază de acid salicilic sau acid lactic. Ele realizează o exfoliere. Se aplică seară de seară, iar stratul acela se înmoaie, apoi urmează să fie îndepărtat. La dispoziție avem și crioterapia, o metodă ideală pentru copii. Practic, leziunea este înghețată.

Dacă cele două tehnici numite dau greș, atunci se apelează la electrocauterizare, la laser CO2, o metodă modernă, și, uneori, la o intervenție chirurgicală, mai ales în cazul verucilor care se dezvoltă în talpă, explică doctorul Oana Clatici, medic primar dermatovenorologie, într-un interviu pentru TVR. Pentru cei care sunt de părere că se pot doftorici singuri, acasă, există mai multe remedii la care pot apela.

Leacuri băbești 

Ceapa

Ceapa este un remediu excelent pentru a scăpa de negi. Trebuie doar să scurgeți zeama legumei și să o aplicați pe zona cu probleme, lăsând-o să acționeze până ce lichidul se usucă. Ideal ar fi să faceți acest lucru noaptea și să clătiți zona tratată dimineața.

Cartofi

Trebuie să curățați un cartof și să radeți o bucățică. Puneți cartoful ras direct pe proeminențele inestetice. Ca în cazul metodei de mai sus, este recomandat să lăsați remediul să acționeze peste noapte. Pentru a nu face mizerie, înfășurați zona respectivă cu un tifon sau bandaj. Dimineața, clătiți cu apă rece.

Usturoi

Spălați bine zona din jurul negilor cu apă și săpun, lăsați să se usuce, apoi aplicați un strat subțire de pastă de usturoi. Lăsați să acționeze peste noapte și repetați acest proces timp de maximum 15 zile.

Banane

Davă v-ați trezit cu negi, încercați niște banane. Păstrați coaja unei banane pe care ați mâncat-o la gustare și aplicați coaja pe zona cu negi, apoi înfășurați-o într-un bandaj și lăsați peste noapte.

The post Ingredientele din bucătărie care te scapă de negi. Leacuri băbești secrete venite de la țară appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă