Ingredientele din bucătărie care curăță grăsimea de pe cuptor. Sunt cele mai ieftine de pe piață

2 săptămâni in urmă 12

Care sunt cele mai tari trucuri când vine vorba de curățenia de primăvară. Gospodinele au dezvăluit cel mai mare secret al lor. Ai nevoie doar de două dintre cele mai ieftine de pe piață pentru a curăța toată casa. Cum scapi, repede, de grăsimea de pe cuptor. 

Ingredientele din bucătărie care curăță grăsimea de pe cuptor

Curățenia de primăvară a devenit un adevărat ritual pentru gospodinele și gospodarii din toate colțurile lumii. Sărbătorile pascale ortodoxe se apropie cu pași rapizi, iar cu această ocazie românii pregătesc cele mai gustoase alimente, precum sarmale, friptură de miel, ouă vopsite și cozonaci, preparate ca la mama acasă.

Nu doar bucătăria îmbracă straie de sărbătoare, ci și toată casa, în această perioadă. Și pentru ca viața să ne fie mai ușoară, internauții au împărtășit câteva trucuri foarte utile pentru a ne facilita munca prin casă, iar curățenia să fie gata în jumătate din timpul alocat inițial.

Cum să speli geamurile corect

Se spune că ferestrele sunt sufletul casei, iar din acest motiv ele trebuie să strălucească în orice anotimp, fie pe soare, ploaie sau ninsoare. Cel mai util truc pentru a spăla geamurile corect este să folosim apă și săpun lichid. Acestea curăță mai bine decât soluțiile speciale pentru geamuri din comerț.

De asemenea, nu uita să ștergi sticla și canatele cu foaie de ziar sau o lavetă specială pentru ferestre. Nu folosi cârpe sintetice, deoarece vei rămâne cu multe scame inestetice pe geamuri.

Alt truc util: știai că poți îndepărta mucegaiul folosind clor? Tot ce trebuie să faci îmbibi o cârpă cu clor și puțină apă și să freci suprafețele din baie peste care s-a pus mucegaiul. Garantăm că va funcționa negreșit.

Cum cureți cuptorul cu amoniac și bicarbonat de sodiu

Toată lumea știe deja că bicarbonatul de sodiu face minuni în casa ta. Este ingredientul minune care este bun la orice, de la prepararea măștilor de față la a da gust bun și a face deserturile pufoase, până la a curăța impecabil orice suprafețe.

Atunci când amesteci bicarbonatul de sodiu cu amoniacul rezultatul va fi un succes garantat. Iată cel mai simplu truc de a curăța cuptorul: Tot ce trebuie să faci este să aplici amoniac pe zonele cu grăsime arsă din interiorul cuptorului.

Mai departe vei pulveriza pe toată suprafața de jos a cuptorului bicarbonat de sodiu și câteva picături de oțet. Aștepți ca reacția chimică efervescentă să-și facă treaba. Șterge cuptorul cu o lavetă curată, pentru a îndepărta mizeria. Clătește, iar, cu o lavetă umedă.

The post Ingredientele din bucătărie care curăță grăsimea de pe cuptor. Sunt cele mai ieftine de pe piață appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă