Îngerii vaccinării. Un elev de 14 ani din SUA a ajutat peste 100 de persoane vulnerabile să se programeze pentru imunziare. El face parte din grupul „vânătorilor de vaccinuri”

2 luni in urmă 3

Nici în Statele Unite nu e ușor pentru vârstnici să reușească să se programeze pentru vaccinarea anti-Covid. Mai mulți tineri cu abilități informatice au creat un grup intitulat „Vânătorii de vaccinuri” și au sărit în ajutorul persoanelor vulnerabile, pe care le ajută să găsească un loc pentru imunizare, scriu BBC și postul ABC.

Benjamin Kagan, un elev de doar 14 ani, este unul dintre cei mai activi ”vânători”. Urmărește unde și când sunt disponibile locuri în platformele vaccinare și îi programează pe vârstnicii care așteaptă să se imunizeze.

„Este un sentiment extraordinar că pot ajuta oamenii. Eu am programat personal 115 persoane”, a spus Kagan.

Au început cu bunicii

Kagan și mulți dintre colegii lui și-au ajutat, inițial, bunicii. „Erau disperați că nu reușesc să se programeze”, explică elevul. În timpul vacanței de iarnă, el a petrecut ore întregi navigând pe diferite site-urile web care asigură programarea, și, în cele din urmă, a reușit.

Aveam patru computere deschise în același timp și încercam pe toate platformele.

Benjamin Kagan:

Apoi, prin intermediul grupului „Vânătorii de vaccinuri”, creat și alcătuit din tineri care încearcă să ajute persoanele în vârstă să obțină un loc pentru vaccinare, el a primit zeci de mesaje pe zi: „Benjamin avem nevoie de ajutor”, „Benjamin, nu pot rezerva eu ​​însumi”, ”Benjamin, ajută-mă te rog”, a explicat el.

Kagan și colegii lui au realizat o listă actualizată cu persoanele care au nevoie de vaccinuri și de locuri unde sunt disponibile dozele.

Membrii grupului au găsit dozele scotocind pe site-uri web specializate, inclusiv farmacii sau instituții de stat, mai ales după miezul nopții.

„Benjamin are o inimă imensă”, spune mama sa Ali Kagan.

Îngerii vaccinării. Un elev de 14 ani din SUA a ajutat peste 100 de persoane vulnerabile să se programeze pentru imunziare. El face parte din grupul „vânătorilor de vaccinuri”Elevul Benjamin, dintr-a opta! Foto: Facebook

„Este un copil care își iubește nespus bunicii. Își dă seama cât de greu este, în special pentru persoanele în vârstă”, adaugă femeia.

 Ashley Novoa a fost vaccinată grație ”Vănătorilor de vaccinuri”.

„Sentiment deosebit de plăcut. Poate că le-am salvat viața”

„Avem adolescenți minunați, ar fi putut face atâtea alte lucruri. Este uimitor ce reușesc”, a spus Novoa.

„Este doar un sentiment incredibil de plăcut să pot spune că am ajutat aceste persoane. Poate că le-am salvat viața„, a spus Kagan.

Benjamin Kagan a reușit să programeze 115 persoane la vaccinare. ”Vânătorii de vaccinuri” sunt, cu adevărat, îngerii vaccinării.

Foto: Captură ABC 7 Chicago

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă