Înfrângere la scor a naționalei de baschet a României: 41-94 cu campioana mondială Spania! Este al patrulea eșec consecutivă în preliminarii

1 lună ago 37

Prima reprezentatiă de baschet masculin a României a fost învinsă luni seară, la Valencia, de campioana mondială en-titre, Spania, scor 94-41 (45-21), în al patrulea meci din grupa A preliminară a EuroBasket 2022.

Luca Tohătan a fost cel mai bun marcator al României cu 13 puncte. Rareș Uță a terminat cu 8 puncte și 4 recuperări.

Dario Brizuela a fost cel mai bun marcator al partidei cu 17 puncte și 5 pase decisive. Tyson Perez a terminat cu 12 puncte și 9 recuperări. Jonathan Barreiro a înregistrat un double-double cu 11 puncte și 11 recuperări iar Quino Colom cu 11 puncte, 3 recuperări și 4 pase decisive.

Înfrângere la scor a naționalei de baschet a României: 41-94 cu campioana mondială Spania! Este al patrulea eșec consecutivă în preliminarii

În prima partidă de la Valencia, tricolorii au cedat cu Polonia, scor 61-91. Tot luni s-a jucat partida dintre Israel – Polonia, scor 78-72. Turneul final a fost amânat un an din cauza pandemiei, urmând să se desfăşoare în vara anului 2022.

España aplasta a Rumanía y saca billete para el Eurobasket https://t.co/pfgcdvaeFJ a través de @marca pic.twitter.com/OOpeSjm0dB

— MARCA Baloncesto (@MarcaBasket) November 30, 2020

„A fost greu, dar cred că vom fi mai puternici după această fereastră de calificare. Suntem foarte fericiți într-un fel că am jucat împotriva unor echipe puternice, mai ales a Spaniei, care este una dintre cele mai bune naționale”, a declarat Rareș Uță.

După patru etape, clasamentul grupei A este: Israel 8 puncte, 2. Polonia 6, 3. Spania 6 şi România 4 puncte. Primele trei clasate din fiecare grupă se califică la turneul final.

Turneul, numit ”bulă epidemiologică” de către FIBA, a programat etapele 3-4 din grupa A. Următoarele etape vor avea loc, cel mai probabil în acelaşi sistem, în februarie 2021.

The post Înfrângere la scor a naționalei de baschet a României: 41-94 cu campioana mondială Spania! Este al patrulea eșec consecutivă în preliminarii appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Intreg

Powered By Seo Tools