Informare meteo. Ninsori, infensificări ale vântului şi polei până miercuri dimineaţă

2 luni in urmă 1

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o INFORMARE METEO. Sunt anunţate polei, ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului în intervalul 08 decembrie, ora 10:00 – 09 decembrie, ora 10:00.

Informare meteo. În sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei. În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5…10 cm.

În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55…65 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului
rafalele vor depăși 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată.

Informare meteo. În următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Citeşte şi: Viscolul a făcut prăpăd în ţară. Maşini ajunse în şanţ şi circulaţie blocată

PROGNOZĂ SPECIALĂ BUCUREȘTI
08.12.2020 ORA 10:00 – 09.12.2020 ORA 10:00
Vremea va fi închisă. În prima parte a zilei de marţi și din nou în noaptea de marți spre miercuri se vor semnala
precipitaţii mixte și se va depune polei.

În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă în medie de 3…6 cm. Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30…35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -1…0 grade.

Citeşte şi: COD GALBEN de ninsori. Strat de zăpadă şi în Capitală înainte de Sărbătorile de iarnă

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă