Infioratoarea moarte a tinerei incendiata de fostul iubit. Doi complici ai ucigasului, trimisi in judecata la doi ani distanta

2 luni in urmă 2

Doi tineri din Buzau care i-au adus unui prieten benzina cu care acesta a incendiat-o pe fosta iubita au fost trimisi in judecata pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi.

Cei doi risca, potrivit legilor in vigoare, detentia pe viata sau inchisoare intre 15 si 25 de ani si interzicerea unor drepturi. Tanara a fost ucisa acum doi ani.

Procurorii din Buzau au decis trimieterea in judecata celor doi tineri. in urma declaratiilor pe care martorii le-au dat in cursul anchetei, iar dosarul a fost inregistrat pe rolul instantei in data de 5 martie 2021.

Potrivit news.ro, unul dintre tinerii trimisi in judecata, a declarat, in timpul anchetei din 2019, ca "nu l-a intrebat pe Cosmin Dan la ce-i trebuie benzina", gandindu-se ca-i trebuie la o masina.

Unul dintre ei a fugit iar celalalt ar fi asistat la toata scena din apartamentul groazei.

In dimineata zilei de 23 februarie 2019, Valentina Nica, o tanara de 22 de ani din Buzau, a murit in propriul apartament dupa ce fostul iubit a stropit-o cu benzina si i-a dat foc lasand-o sa arda de vie.

Ucigasul, Cosmin Dan, a fost condamnat initial de Tribunalul Buzau la o pedeapsa cu inchisoarea de 24 de ani si plata unor daune morale de 100.000 de euro catre mama fostei iubite pe care a incendiat-o.

In octombrie 2020, Curtea de Apel Ploiesti a dat sentinta definitiva mentinand pedeapsa Tribunalului Buzau din care a scazut doar perioada arestului preventiv de aproximativ un an in care a stat Cosmin Dan pana la terminarea procesului.

Citeste si:

VIDEO Doi tineri din Bucuresti, gasiti inghetati pe o banca de pe un bulevard: "Nu erau foarte coerenti"Marturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Moartea violenta a unui cunoscut profesor din Iasi. La 45 de ani, a murit de COVID-19, desi nu avea alte boliVIDEO Rusia incearca sa recupereze terenul pierdut. Drona de atac Altius va incepe testarea armamentelor dirijateFOTO Mama Antoniei, frumusete ravasitoare la 53 de ani
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă