Infiltraţiile cauzate de ploi pun în pericol siguranţa bazinului olimpic din Alba. Firele electrice din pereţi pot intra în contact cu apa

1 lună in urmă 29

De Bogdan Dinu.
Publicat: 05.09.2021, 08:27.
Actualizat: 05.09.2021, 08:29

Renovat în 2014, bazinul olimpic din Alba Iulia are, deja, nevoie de reparaţii. Prin pereţii şi tavanul bazinului, apa a început să se infiltreze la fiecare ploaie mai puternică. În zonele afectate sunt şi fire electrice, existând oricând pericolul unui scurtcircuit. Primarul recunoaşte că renovarea nu a inclus şi zonele afectate acum.

Bazinul olimpic din Alba este locul unde vin să se pregătească înotători din toată regiunea de vest a ţării. Problemele au început să apară în urmă cu câteva luni.

Dănuţ Ticu, reprezentant Baze Sportive şi Agrement: Au apărut în primăvara asta, am văzut că au început să apară pete şi umiditate, după care s-a stricat şi peretele.

Ploile puternice şi-au lăsat amprenta

Ploile puternice din ultima vreme au făcut ca infiltraţiile să fie şi mai vizibile.

Gabriel Pleşa, primar: Hidroizolaţia a cedat, există o infiltraţie care pătrunde în interiorul clădirii, atunci când sunt debite mari.

Dănuţ Ticu, reprezentant Baze Sportive şi Agrement: Va trebui în primul rând făcută o hidroizolaţie.

Edilul oraşului spune că reabilitarea din anul 2014 nu a inclus şi terasa afectată.

Gabriel Pleşa, primar: Mai sunt câte două terase de acest fel şi vor trebui verificate toate din punct de vedere al hidroizolaţiei.

Autorităţile locale dau asigurări că problema se va remedia în cel mai scurt timp. Până atunci, însă, infiltraţiile pun bazinul în situaţie de risc. Firele electrice din pereţi pot intra în contact cu apa, existând riscul producerii unui scurtcircuit la fiecare ploaie mai puternică.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri

 „Dintr-o dată privea în gol”

1

Un bărbat dărâmat de durere a povestit trauma prin care a trecut văzându-şi soţia, mamă a trei copii şi însărcinată cu cel de-al patrulea, pierind sub ochii lui. A crezut până în ultimul moment că totul va fi bine, dar adevărul s-a dovedit a fi necruţător.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă