Înființarea unui Departament pentru implementarea proiectului România educată, în discuții la Ministerul Educației. Liliana Romaniuc, noul consilier al lui Sorin Cîmpeanu: Probabil voi fi implicată în noul departament, având în vedere că am lucrat în cadrul proiectului

2 săptămâni in urmă 15

Liliana Romaniuc este noul consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Potrivit surselor Edupedu.ro, la Ministerul Educației este în discuții înființarea unui nou departament, care să se ocupe de “implementarea proiectului România educată”. „Nu știu dacă s-a luat încă această decizie, dar probabil că voi fi implicată, având în vedere că am lucrat în cadrul proiectului România educată”, a declarat Liliana Romaniuc pentru Edupedu.ro. Amintim că președintele Klaus Iohannis, inițiatorul proiectului România educată, va avea astăzi, 11 februarie, la ora 14:00, o ședință cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Liliana Romaniuc este de la finalul lunii ianuarie consilier al ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu. Contactată de Edupedu.ro, Romaniuc – care din mai 2020 a fost consilier în cabinetul viceprim-ministrului Raluca Turcan (în guvernul PNL condus de Orban), în perioada 2009-2012 a fost inspector școlar general în județul Iași, iar în 2012 a urmat Academia Națională „Mihai Viteazul”, cursuri de formare profesională continuă „Oscint pentru Management Educaţional Preuniversitar” – a declarat că „mă interesează foarte mult domeniul alfabetizării funcționale și elementele de transformare a sistemului de educație și de îmbunătățire”.

Rep: Pe ce domeniu îl veți consilia pe ministrul Educației?

Liliana Romaniuc: Eu de-abia am venit în poziția aceasta, știți care este experiența mea. Mă interesează foarte mult domeniul alfabetizării funcționale și elementele de transformare și de îmbunătățire a sistemului de educație.

Rep: Veți conduce noul Departament al implementării proiectului România educată?

Liliana Romaniuc: Nu știu dacă s-a luat încă această decizie, dar probabil că voi fi implicată, având în vedere că am lucrat în cadrul proiectului România educată.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă