Infecțiile cu DELTA sunt majoritare în acest moment - Cum pregătește ministrul Rafila VALUL 5

2 săptămâni in urmă 24

Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății Alexandru Rafila - Ministrul Sănătății

Infecțiile cu varianta DELTA  a coronavirus sunt dominante în prezent, a precizat ministrul Sănătății - Alexandru Rafila. Vaccinarea reprezintă o apărare la nivel individual, potrivit ministrului.

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 14:34

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, că Guvernul a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a asigura creşterea accesului la testare, el anunţând că vor fi încheiate contractele cu medicii de familie în cabinetele în care se va face testare pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Ministrul a explicat mai multe decizii luate de minister pentru a pregăti valul 5 Omicron. În prezent, susține ministrul, tulpina delta este dominantă.

În ceea ce priveşte medicaţia antivirală inovativă, ministrul a anunţat că, miercuri, Comisia de Boli infecţioase emite autorizaţiile de nevoi speciale pentru două medicamente antivirale de care vor beneficia pacienţii infectaţi aflaţi la risc, cu comorbidităţi, şi care vor primi aceste medicamente încă din primele zile de boală. 

„Ele nu sunt necesare pentru toate persoanele infectate, pentru că medicaţia antivirală trebuie utilizată cu prudenţă şi numai după un anumit algoritm de investigaţii care se adresează pacienţilor care îl pot primi pentru că medicaţia antivirală este cu un grad de toxicitate destul de important şi atunci trebuie pacientul evaluat înainte”, a explicat Alexandru Rafila. 

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă