Infectările cu OMICRON se înmulțesc: Au fost confirmate primele cazuri în Botoșani - În ce stare sunt bolnavii

3 săptămâni in urmă 25

 Au fost confirmate primele cazuri în Botoșani - În ce stare sunt bolnavii Infectările cu OMICRON se înmulțesc: Au fost confirmate primele cazuri în Botoșani - În ce stare sunt bolnavii

Au fost confirmate primle ecazuri de OMICRON din Botoșani, potrivit Direcției județene de Sănătate Publică.

LUNI, 03 IANUARIE 2022, 18:00

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: REALITATEA.NET

Autorităţile sanitare din Botoşani au confirmat primele patru cazuri de îmbolnăvire cu varianta Omicron a coronavirusului, potrivit directorului executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Monica Adăscăliţei.

Două dintre persoanele infectate cu varianta Omicron sunt cadre medicale, care au vârsta de 41, respectiv 66 de ani. Celelalte două sunt femei, de 39, respectiv 23 de ani.

„Toate cele patru cazuri sunt cazuri uşoare şi se află în izolare la domiciliu. Interesant este că una dintre persoanele diagnosticate cu varianta Omicron a trecut prin boală, adică a mai fost bolnav de COVID-19 o dată”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Adăscăliţei.
Cazurile au fost confirmate cu Omicron în urma unui proces de secvenţiere, după ce autorităţile sanitare din Botoşani au transmis probe către un laborator din Iaşi.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Botoşani au fost înregistrate 21 de noi cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. Rata de infectare cu noul coronavirus la nivel judeţean este de 0,26 cazuri la 1.000 de locuitori.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă