Indonezia a pierdut contactul cu un submarin cu 53 de membri ai echipajului la bord

2 săptămâni in urmă 12

Marina indoneziană a anunţat miercuri faptul că se află în căutarea unui submarin din cadrul floteii sale, la bordul căuia se află 53 de persoane, cu care a pierdut legătura, transmite News.ro.

Submarinul KRI Nanggala 402 nu a reluat contactul cu baza sa în urma unor exerciţii în largul Insulei Bali. ”Este adevărat că (submarinul) a pierdut contactul (miercuri) dimineaţa, către ora (locală) 3.00 (marţi, 22.00, ora României)”, a anunţat un putător de cuvânt al Marinei, amiralul Julius Widjojono. Marina ”efectuează în prezent căutări”, a anunţat el.

”Cunoaştem zona, dar este destul de adâncă”, a precizat amiralul. Julius Widjojono nu a furnizat alte amânunte despre acest submarin, de fabricaţie germană.

Jakarta a cerut ajutorul Singapore şi Australiei, a declarat AFP comandantul forţelor armate indoneziene, Hadi Tjahjanto. La bordul submarinului se aflau 53 de membri ai echipajului. Submersibilul s-ar putea afla la o adâncime de 700 de metri, la nord de Bali, a apreciat el, potrivit News.ro. (Foto: Indonezia / Twitter)

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă