Indignat de cazul Novak Djokovic, președintele Serbiei îl atacă pe premierul Australiei: „Am curajul să îți spun asta!” Este Nole victima jocurilor politice!?

1 săptămână in urmă 9

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic, este uluit că Novak Djokovic a rămas din nou fără viză, asta după ce liderul ATP câștigase procesul cu statul australian la începutul săptămânii.

Ministrul pentru Imigrări, Alex Hawke, a trecut peste decizia instanței și i-a anulat viza lui Novak pentru a doua oară, „în numele interesului public, fără alte justificări!”. Aleksandar Vucic este indignat că un cetățean sârb poate păți așa ceva într-un „stat de drept”.

Președintele Serbiei a transmis un mesaj dur pe contul său de Instagram, prin intermediul unui clip video! Vucic l-a criticat pe premierul Australiei, Scott Morrison, pentru că ar fi săvârști un abuz de putere.

Indignat de cazul Novak Djokovic, președintele Serbiei îl atacă pe premierul Australiei: „Am curajul să îți spun asta!”

Într-un videoclip de patru minute, intitulat „Sprijin pentru Novak Djokovic și răspuns către prim-ministrul Australiei”, președintele Aleksandar Vucic spune că se simte obligat să facă declarații despre abuzurile la care este supus tenismenul sârb: „Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câștige pentru a zecea oară trofeul, de ce nu l-ai interzis imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obțină viză?” l-a întrebat președintele Serbiei pe premierul Australiei.

„De ce îl hărțuiești, de ce îl maltratezi, pe el, pe familia lui și națiunea lui mândră și liberă? Apare un președinte al unei țări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei țări mari – pot pentru că spun adevărul și știi că spun adevărul! Adesea ni se predică despre statul de drept! Vă puteți imagina ce s-ar întâmpla dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătorești? Ne-au arătat cum arată o justiție independentă, dar ne-au arătat și cum arată o justiție irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului”, a mai spus Aleksandar Vucic, cel care a tunat și fulgerat încă din ziua în care Novak Djokovic a fost reținut pe aeroport.

Novak Djokovic, victima jocurilor politice?

Serbia ar putea decide în curând să anuleze toate contractele legate de proiectul de litiu în valoare de 2,4 miliarde de dolari al grupului minier ango-australian Rio Tinto din țară, a declarat premierul Ana Brnabic, în timp ce grupuri ecologiste au blocat sâmbătă drumurile din Serbia, conform Reuters. Unul dintre cele două sedii ale Rio Tinta este situat în Melbourne.

Compania anglo-australiană a provocat o adevărată revoluție ecologică în Serbia pentru că oamenii încercau să împiedice săpăturile în Valea Jadra. Scott Morrison, premierul Australiei, a fost adesea descris ca „îngerul păzitor” al lui Rio Tinto și chiar a spus public că această companie nu ar trebui să fie impozitată. Deoarece Novak a susținut public lupta pentru mediu, susținătorii lui Djokovic se întreabă dacă nu cumva acesta este motivul real al expulzării din Australia.

The post Indignat de cazul Novak Djokovic, președintele Serbiei îl atacă pe premierul Australiei: „Am curajul să îți spun asta!” Este Nole victima jocurilor politice!? appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă