Indicii bursieri de pe Wall Street au inchis luni la niveluri record, sustinuti de date economice pozitive in SUA

1 lună in urmă 8

Indicii bursieri de pe Wall Street au incheiat tranzactiile de luni la niveluri record, sustinuti de redresarea puternica a pietei muncii si a sectorului serviciilor din Statele Unite, care maresc asteptarile privind o revenire puternica a economiei americane, dupa pandemia de coronavirus, transmite CNBC.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 1,13%, la un nivel record, S&P 500 a avansat cu 1,4%, de asemenea la un maxim record. Nasdaq Composite a crescut cu 1,7%,

Departamentul Muncii a anuntat vineri ca in luna martie au fost create 916.000 de locuri de munca, exceptand sectorul agricol, cele mai multe dupa august 2020, in timp ce rata somajului a scazut la 6%. Economistii se asteptau la crearea a 675.000 de locuri de munca si la o rata a somajului de 6%.

Totodata, un indice privind activitatile din sectorul serviciilor, calculat de Institute for Supply Management, a urcat luna trecuta la 63,7, cel mai ridicat nivel din istoria indicelui.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

"Asteptarile initiale sunt pentru o revenire majora in V. Singurul lucru care ii poate sta in cale este o noua inchidere a economiei pentru a tine sub control tulpinile de Covid-19 sau o greseala de politica a Fed. Niciuna nu pare iminenta", a declarat Tony Dwyer, analist sef pentru piete la firma Canaccord Genuity.

Actiunile Tesla au crescut luni cu peste 4%, in urma raportarii de catre compania a unor date refeitoare la productie si livrari care au depasit asteptarile.

Titlurile GameStop au recuperat pierderile de doua cifre si au inchis in declin cu circa 2%, dupa ce retailerul de jocuri video a anuntat ca ar putea vinde actiuni in valoare de pana la 1 miliard.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă