India înregistrează un nou record de vaccinare: 100 de milioane de doze în doar 13 zile

1 lună in urmă 23


India a administrat peste 180 de milioane de doze de vaccin în luna august, mai mult decât toate țările membre G7, grupul statelor cu cele mai dezvoltate economii, la un loc. Ultimele 100 de milioane au fost administrate doar în 13 zile, relatează BBC.


Guvernul indian dorește să vaccineze toată populația eligibilă până la finalul anului cu unul din cele trei vaccinuri pe care le are la dispoziție Oxford-AstraZeneca, cunoscut local drept Covishield, Covaxin produs de compania indiană Bharat Biotech şi Sputnik V.


Până în prezent, mai mult de jumătate din populația eligibilă a Indiei, aproximativ 473 de milioane de oameni, au primit cel puțin o doză de vaccin Covid, potrivit datelor oficiale, dar doar 17% dintre adulți au făcut schema completă de vaccinare.


India este al doilea stat al lumii ca număr de persoane infectate, cu peste 33 de milioane de cazuri depistate de la începutul pandemiei, fiind depășit doar de către Statele Unite. De asemenea, au fost înregistrate peste 440.000 de decese din cauza Covid, pe locul trei la nivel mondial după Statele Unite și Brazilia.


India a administrat în medie șase milioane de doze în fiecare zi în august, comparativ cu 4,3 milioane de lovituri zilnice în iulie, potrivit datelor oficiale. Experții spun că India trebuie să administreze în mod constant peste 10 milioane de doze pe zi pentru a inocula pe deplin toți adulții eligibili până la sfârșitul acestui an.


Dar obiectivul guvernului va depinde de reticiența de care se va lovi în rândul cetățenilor, dar și de numărul de doze pe care le va avea la dispoziție.


Numărul de cazuri zilnice de Covid-19 a scăzut în ultima perioadă la sub 40.000, majoritatea înregistrate în statul Kerala din sudul țării. Cu toate acestea, experții susțin că un val trei al pandemiei este iminent în contextul în care toate măsurile au fost relaxate. India a suferit în cel de-al doilea val, care a avut loc în primăvară, spitalele fiind copleșite de numărul uriaș de cazuri și de lipsa de oxigen pentru toți pacienții cu forme grave.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă