India ar putea redeveni țara cu cea mai rapidă creștere economică din lume

2 luni in urmă 1

După ce a intrat în recesiune pentru prima dată în aproape un sfert de secol, economia Indiei ar trebui să revină pe creștere puternică în 2021, informează CNN.

Produsul Intern Brut al statului asiatic ar urma să crească cu 12,6% în anul fiscal care începe în luna aprilie, potrivit unei prognoze lansate marți de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Dacă nivelul de creștere este atins, India ar redeveni economia mare cu cea mai rapidă creștere, preluând titlul înapoi de la China, pentru care OECD estimează o creștere de 7,8% la finalul anului calendaristic 2021, după ce a trecut pe lângă recesiune în 2020.

Economia Indiei a înregistrat o creștere a produsul intern brut de 0,4% în ultimele trei luni din 2020, încheind recesiunea. La nivelul anului calendaristic 2020, economia Indiei a scăzut cu 7%.

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a anunțat modificări în prognoza sa globală, susținând că "perspectivele economice s-au îmbunătățit drastic în ultimele luni" datorită lansării vaccinurilor împotriva COVID-19 și diferitelor pachete de stimulare a economiilor. Totodată, agenția cu sediul la Paris a anunțat că există semne că restricțiile recente nu afectează economiile la fel de mult ca măsurile anterioare.

OECD se așteaptă ca economia mondială să crească cu 5,6% în 2021, cu un procent peste estimarea din decembrie 2020.

Editor : V.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă