India a aprobat de urgență vaccinul rusesc Sputnik V

3 săptămâni in urmă 8


India a aprobat de urgență vaccinul rusesc Sputnik V, în contextul în care luni a raportat 161.000 de noi contaminări cu Covid, informează Agerpres, care citează AFP. Sputnik V este al treilea vaccin aprobat în această țară cu 1,3 miliarde de locuitori, după Covashield - versiunea produsă local a AstraZeneca și Covaxin – un ser dezvoltat de societatea națională Bharat Biotech.


În virtutea acordurilor deja încheiate, în India vor fi produse 852 de milioane de doze de vaccin rusesc. Aprobarea Sputnik V este ”un progres major” după ”o cooperare extinsă” în testele clinice ale vaccinului în India, a precizat Kiril Dmitriev, directorul RDIF, fondul de investiții rusesc care susține producerea vaccinului.


Obiectivul: 300 de milioane de vaccinați până la finalul lui iulie


La
rândul său, directorul general al Dr
Reddy's Laboratories, G.V.Prasad, a
declarat: "Suntem
foarte fericiţi că am obţinut autorizarea utilizării de urgenţă
a Sputnik V în India". El
consideră că vaccinarea este ”instrumentul cel mai eficient” în
lupta împotriva Covid.


India a cunoscut în ultima perioadă o explozie a infectărilor. Mai mult de 100.000 de cazuri au fost consemnate consecutiv, în ultimele șapte zile. Autoritățile s-au văzut nevoite să impună interdicții de circulație pe timpul nopții și lock-down-uri parțiale, în anumite regiuni.


Campania de vaccinare în masă a debutat la mijlocul lunii ianuarie. Obiectivul guvernului este de a vaccina 300 de milioane de persoane până la sfârșitul lunii iulie, însă la ora actuală se înregistrează întârzieri, din cauza stocurilor insuficiente și a reticenței populației cu privire la vaccinuri.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă