Incredibil, dar adevărat: 49 de goluri în meciul de polo Croația – Rusia! Cine sunt cele 12 echipe naționale calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo

5 zile in urmă 12

Naţionalele de polo ale Muntenegrului, Greciei şi Croaţiei s-au calificat la JO de la Tokyo, în urma turneului preolimpic de la Rotterdam. România. din păcate, nu a trecut de faza grupelor.

Muntenegru a câștigat competiția, scor 10-9 cu Grecia. Ambele formații au obţinut calificarea fiind finaliste, dar și Croaţia în calitate de medaliată cu bronz la Rotterdam, după ce duminică a învins, în finala mică, Rusia, scor 25-24, după lovituri de departajare (8-8 la finalul timpului regulamentar de joc).

Alte două partide jucate duminică au fost pentru clasarea finală pe locurile 5-6, respectiv 7-8, adică Olanda – Franţa 10-9, respectiv Georgia – Canada 18-10.

Incredibil, dar adevărat: 49 de goluri în meciul de polo Croația – Rusia! Cine sunt cele 12 echipe naționale calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Rușii au avut, fără îndoială, un avantaj psihologic în meciul pentru locul 3, decisiv pentru califcare, după ce au învins Croația cu 14-13 în grupa B unde a jucat și România. Dar Croația a răzbunat acea înfrângere în cel mai palpitant mod posibil, cu o victorie incredibilă: 25-24.

După 13 penalty-uri pentru fiecare echipă, croatul Josip Vrlic a marcat lovitura câștigătoare și a declanșat fiesta.

Celebrations can start for team Croatia! 🔥
12th and last team to join the Olympic Games tournament this summer in Tokyo. Well done! 🇭🇷 pic.twitter.com/4GIDXa7JFs

— FINA (@fina1908) February 21, 2021

Victoria a însemnat și faptul că veteranul echipei, Maro Jokovic, care a ajutat Croația să obțină aurul olimpic la Londra 2012, va avea ocazia să obțină o nouă medalie olimpică la Tokyo 2020.

România nu a trecut de faza grupelor, în care s-a clasat pe locul 5 (grupa B), după rezultatele 6-16 cu Croaţia, 8-9 cu Olanda, 9-9 cu Rusia, 12-7 cu Germania şi 7-16 cu Franţa. România nu a mai participat la Jocurile Olimpice de vară de la ediția din 2012 de la Londra, atunci când a terminat pe locul 10.

Gente, que outro grande jogo pelo #preolimpico masculino de polo aquático!

Empate de 11×11 entre Croácia 🇭🇷 e Rússia 🇷🇺 e a última vaga em #Tokyo2020 será definida nos pênaltis!

E olha o que o russo tentou fazer no último lance #waterpolo pic.twitter.com/byfJv5Wdl4

— Márcio Melo (@marciohmmelo) February 21, 2021

La Jocurile Olimpice au ajuns primele trei clasate de la Rotterdam, iar aceste echipe se vor alătura celor deja calificate, adică Serbia, Italia, Spania, SUA, Ungaria, Kazakhstan, Australia, Africa de Sud şi Japonia.

 

The post Incredibil, dar adevărat: 49 de goluri în meciul de polo Croația – Rusia! Cine sunt cele 12 echipe naționale calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă