Încrederea copiilor în părinți a scăzut cu 14%, ei devenind vulnerabili la discursul urii de pe Internet, arată un studiu World Vision

1 lună in urmă 1


Pandemia și școala online au dus la izolarea elevilor față de colegi, profesori și chiar părinți. Pe fondul sentimentului de singurătate, ei devin vulnerabili la modelele negative din mediul online, arată un studiu al World Vision România, citat de Digi24.


Potrivit studiului citat, încrederea copiilor în părinţi a scăzut cu 14% în 2020, ajungând la 79%.


”Pe acest fond, succesul public al unor personaje care insuflă şi instigă la ură şi care au priză la copii nu este deloc surprinzător”, este concluzia celor de la World Vision România.


Avertismentul vine pe fondul verificărilor pe care poliția le face în legătură cu activitatea pe rețeaua Tik Tok a lui Alexandru Cumpănașu. Peste 500.000 de tineri care urmăresc contul de Tik Tok ”profu online” sunt încurajați să își trateze profesorii cu lipsă de respect și chiar ură, mai arată sursa citată.


Copiii de la țară, cei mai vulnerabili


Conform
statisticilor, cei mai vulnerabili sunt copiii de la țară. ”Peste
20% din copiii care trăiesc în mediul rural afirmă că sunt doar
uneori sau nu sunt niciodată fericiți. Circa 7% afirmă că au o
viață rea. Pe fondul singurărății, aceștia sunt mult mai
vulnerabili la pericolele și modelele online”


Fundația atrage atenția și asupra atacurilor online împotriva profesorilor, care arată o lipsă de autoritate atât în familie cât și în școală. ”Profesorii nu pot fi în niciun caz considerați inamici ai copiilor sau ai drepturilor și libertăților acestora”, spune World Vision.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă