Incidente în Belgia - Intervenție ÎN FORȚĂ, cu tunuri de apă, a Poliției la un protest anti-restricții. Imagini ȘOCANTE - VIDEO

1 săptămână in urmă 1

Incidente violente în Belgia la un protest anti-restricțiiIncidente violente în Belgia la un protest anti-restricții

Poliția a folosit tunuri cu apă la Bruxelles joi pentru a dispersa mulțimea adunată într-un parc pentru un protest care fusese interzis de autorități din cauza pandemiei cauzate de coronavirus.

JOI, 01 APRILIE 2021, 22:32

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

Câteva mii de oameni au participat la miting, potrivit presei belgiene. Protestatarii au aprins și un foc mare în parcul din Bruxelles.

Poliția, desfășurată în cordon, călare sau pe jos, a fost atacată cu pietre și sticle când a intervenit. Cel puțin un polițist a fost rănit, transmite AFP.

It is for your own safety:
Belgian police using water cannon, horses, riot gear and drones to disperse a gathering of young people at a park in Brussels today. pic.twitter.com/EQtEzHR2HY

— 𝕱𝖗𝖆𝖓𝖐𝖎𝖊 🐸 (@Frankie66558494) April 1, 2021

🇧🇪 Brussel today 2/2pic.twitter.com/h8tVuk4SPY

— Vince2🍀🎗 (@Vince225368787) April 1, 2021

Protestul la care au participat mii de oameni vine după ce un tribunal din Bruxelles a cerut guvernului să ridice în 30 de zile toate restricţiile antiepidemice impuse. Decizia nu este definitivă. Contestarea măsurilor pentru stoparea răspândirii epidemiei vine însă într-o perioadă în care și în Belgia, ca în restul țărilor europene, cazurile de infectare sunt în continuă creștere. 

Ministrul belgian al internelor Annelies Verlinden a anunțat că va face apel joi împotriva deciziei unei instanțe din Bruxelles potrivit căreia statul trebuie să ridice „toate măsurile anti-coronavirus” în decurs de 30 de zile, relatează The Brussels Times.

Verlinden a decis să conteste decizia la Curtea de Apel din Bruxelles și a subliniat că deocamdată măsurile aflate în vigoare se vor aplica în continuare.

Belgia a impus restricţii de circulaţie pe timp de noapte şi închiderea tuturor magazinelor cu produse neesenţiale – unde accesul este permis doar cu programare -, în cadrul eforturilor de combatere a pandemiei.

Toate călătoriile în afara ţării sunt interzise, cu excepţia celor esenţiale, cum sunt cele în scop profesional sau pentru îngrijirea unui membru de familie în străinătate.

Epidemia de coronavirus s-a intensificat în ultimele luni în Belgia, în fiecare zi fiind raportate între 2.000 și 4.000 de noi cazuri de infectare. Până joi, bilanțul total al celor bolnavi de COVID-19 ajunsese la 882.453, dintre care aproape peste 23.000 au murit din cauza COVID-19.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă