Incidență record într-o comună din județul Alba: 21 de infectări la 1.000 de locuitori. Primarul îndeamnă la respectarea regulilor, pentru a putea fi reluată activitatea turistică

2 luni in urmă 5

O comună din județul Alba înregistrează cea mai mare incidență a cazurilor de COVID din țară: 21 de infectări la mia de locuitori.

Este vorba despre comuna Rimetea, situată aproape de Aiud, aflată de vineri în carantină. Potrivit celor mai recente informații făcute publice de DSP Alba, la Rimetea sunt infectați în prezent 21 de locuitori dintre cei 1.000 câți are comuna.

Reprezentanții Primăriei Rimetea, au anunțat că situația epidemiologică ”s-a agravat brusc” și au cerut locuitorilor să respecte toate regulile și restricțiile impuse de autorități.

”Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate, la redeschiderea pensiunilor noastre renumite de ospitalitatea locuitorilor din comuna Rimetea, este nevoie acum de respectarea strictă a măsurilor de carantinare.

De aceea, rugăm turiștii noștri fideli să revină la poalele Pietrei Secuiului (Colții Trascăului) după ridicarea restricțiilor impuse de autoritățile abilitate” a transmis primarul comunei, Deak-Szekely Szilard Levente, într-o postare pe Facebook.

Rimetea este locuită în majoritar de populație de etnie maghiară, fiind una dintre cele mai importante atracții turistice din județul Alba datorită reliefului spectaculos și al arhitecturii caselor tradiționale.

Foto: Primăria comunei Rimetea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă