Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de școală, mult mai mica decât cifrele COVID la nivel național. Precizări oficiale de la Ministerul Educației și Cercetării

2 săptămâni in urmă 23

Incidenta COVID in scoliIncidenta COVID in scoli

Ministerul Educației și Cercetării a făcut precizări oficiale referitoare la cazurile de coronavirus din școlile redeschise luni pentru semestrul al doilea. Oficialii afirmă că incidența cumulată COVID pe cele patru zile este mult mai mică decât indicele general din rândul populației. MInisterul precizează că între 8 și 11 februarie au fost confirmați cu SARS-COV-2 244 de elevi.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 18:47

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbirnea

Incidența cumulată în rândul elevilor pe cele 4 zile de la debutul semestrului II (1 caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populației generale. Există 8 județe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (AG, BR, GR, NT, SB, SM, TL și VL).

Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în școlile din

România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii.

Număr total cazuri la nivel național:

Nr. elevi confirmați în perioada 8-11 februarie: 244Nr. clase cu activitate suspendată la data de 11 februarie : 171Nr. angajați confirmați în perioada 8-11 februarie: 329

Subliniem încă o data că în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars CoV-2, sunt de o importanță majora triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu si anunțarea medicului de familie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă