Incidenţa COVID-19 în Bucureşti creşte din nou. Noi restricţii în Capitală

2 săptămâni in urmă 1

Şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă în care ar putea fi anunţate noi restricţii va avea loc la ora 13, la Prefectura Capitalei. La discuţii vor participa prefectul Municipiului Bucureşti, Alin Stoica, primarul general Nicuşor Dan, şeful ISU Bucureşti-Ilfov, reprezentanţi ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Bucureşti, precum şi specialişti responsabili cu gestionarea situaţiilor de urgenţă.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, marţi, că deocamdată nu se ia în calcul carantinarea Capitalei, dar a dispus mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19 în Bucureşti. Alin Stoica a mai spus că aşteaptă o analiză a Direcţiei de sănătate publică.

„Măsurile care să protejeze mai bine populaţia, pentru că, de fapt, despre asta vorbim, nu măsuri mai drastice, ci măsuri care să aibă ca efect o protecţie mai bună a populaţiei împotriva răspândirii virusului ar putea fi luate până la sfârşitul săptămânii. (…) Nu pot să confirm sau să infirm ceva deocamdată. Se discută, sunt propuneri diverse. Acum ele sunt analizate şi sunt absolut sigur că cele mai bune măsuri vor fi şi aplicate, iar eu voi dispune aplicarea lor de îndată. (…) La acest moment am dispus deja înăsprirea controalelor și căutăm baza legală pentru a suspenda activitatea celor care nu înțeleg să respecte restricțiile”, a declarat prefectul Alin Stoica.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei: „Nu carantinăm Bucureștiul. Aștept analiza DSP și propunerile MS. Am dispus înăsprirea amenzilor”

De asemenea, prefectul Capitalei a anunţat că noile restricţii pentru bucureşteni vor fi decise în ședința Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situații de Urgență de miercuri şi a precizat că sunt aşteptate de la DSP o analiză tehnico-ştiinţifică a situaţiei din Capitală, precum şi propuneri de măsuri.

Noi restricţii în Bucureşti. Propunerile DSP: Toate şcolile închise şi slujbe oficiate în aer liber

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti propune noi măsuri, după ce rata de infectare a depăşit 6 cazuri la mia de locuitori.

Printre propunerile Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti se numără închiderea şcolilor dar şi a after-school-urilor, limitarea numărului de persoane în magazine, supermarketuri şi mall-uri. De asemenea, noile restricţii propuse de DSP vizează şi slujbele religioase. Acestea se vor desfăşura în aer liber, iar botezurile, cununiile şi înmormântările se pot oficia cu maxim 16 persoane, conform Antena 3.

Rata de infectare în Bucureşti a ajuns marţi la 6.22, a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. În aceste condiţii, Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă ar putea decide aplicarea de noi restricţii pentru bucureşteni ori intrarea în carantină.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat marţi circa 6.200 de cazuri noi COVID-19 în ultimele 24 de ore în România. La Terapie Intensivă sunt internaţi 1.367 de pacienţi în stare gravă. 174 de persoane infectate cu virusul SARS-COV 2 au murit. Ilfovul a depăşit incidenţă 7.4.

Citeşte şi: Incidenţa infectărilor COVID la Bucureşti a ajuns la 6.22. Noi măsuri anti-COVID, decise la şedinţa de la Prefectura Capitalei

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă