Incidenţa cazurilor COVID din Bucureşti continuă să scadă şi se apropie de 5 la mie

2 săptămâni in urmă 18


Incidenţa cazurilor COVID din Bucureşti a ajuns marţi, 16 noiembrie, la 5,34 de cazuri la mia de locuitori, anunță Direcția de Sănătate Publică. Față de ziua precedentă, valoarea a scăzut cu 0,44.


Rata de infectare din Bucureşti continuă să scadă, iar în ultimele 10 zile s-a înjumătăţit şi a ajuns marţi la 5,34 de cazuri la mia de locuitori, valoare apropiată de cea înregistrată la finalul lunii septembrie.


Recordul incidenţei cazurilor COVID din Capitală a fost înregistrat pe 22 octombrie, când a fost 16,54 la mie, iar de atunci continuă să scadă.


Cum a evoluat rata de infectare în ultimele zileMarţi, 16 noiembrie, bilanțul COVID transmis de autorități indica peste 4.000 de cazuri de persoane pozitive cu SARS-CoV-2 şi 397 de decese COVID.


Din 25 octombrie, accesul în instituții, malluri și hoteluri este permis doar în baza certificatului verde. De asemenea, purtarea măștii de protecție este obligatorie în toate spațiile publice, magazinele se închid la ora 21.00, iar carantina de noapte este instituită între orele 22.00 și 5.00, măsură care nu se aplică persoanelor vaccinate sau care au trecut prin boală. Persoanele nevaccinate pot ieși din case în timpul nopții dacă au motive întemeiate și au asupra lor o declarație pe propria răspundere.


Foto: Dumitru Angelescu


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă