Incident penibil la un eveniment medical: măști desenate în Photoshop pe fețele medicilor. ”Au avut reflecție de la lumină”

2 săptămâni in urmă 24

Marti, 11 Ianuarie 2022, ora 16:45

249 citiri

 măști desenate în Photoshop pe fețele medicilor. ”Au avut reflecție de la lumină”

Mai mulți angajați ai Spitalului Clinic Municipal de Copii ”Valentin Ignatenco” din Chișinău au fost surprinși fără măști de protecție la un eveniment organizat în incinta instituției. Pentru a ascunde acest lucru, pe pagina de Facebook a unității medicale au fost postate fotografii lucrate în Photoshop.

Incindentul a avut loc în 2 ianuarie, când a fost organizat un eveniment dedicat aniversării a 36 de ani de la fondarea instituției. Angajații au fost felicitați de către directorul instituției, Alexandru Holostenco, pentru munca depusă, potrivit newsmaker.md

Fotografiile în care aceștia aveau fețele acoperite cu măști ilustrate în Photoshop au fost publicate pe 10 ianuarie pe pagina de Facebook a spitalului.Ulterior, fotografiile trucate au fost șterse, iar administrația instituției nu a transmis deocamdată niciun punct de vedere.

Reacția Ministerului Sănătății

Ministerului Sănătății de la Chișinău a îndemnat toți cetățenii să poarte măști de protecție și a subliniat că spitalul a fost fondat de Consiliul Municipal Chișinău.

”Fondatorul IMSP Spitalul Clinic Municipal de Copii Valentin Ignatenco este Consiliul Municipal Chișinău. Ministerul Sănătății îndeamnă populația, în special lucrătorii medicali, să respecte măsurile de protecție”, se arată în comentariul instituție.

Purtătorul de cuvânt al spitalului neagă trucarea măștilor: „Măștile au avut reflecție de la lumină probabil și deja din acest motiv lumea și-a dat cu părerea că a fost folosit photoshop sau alte tehnici de montare. Măștile erau normale, nu erau desenate, însă din cauza luminii le-au scos ca să nu facă multe comentarii negative pe pagină (…). Măștile nu erau desenate. Dacă fotograful avea să retușeze pozele, avea să le aplice măști și la cei care nu purtau”

Citeste si:

Riscurile antiviralelor folosite pentru tratarea pacienților Covid-19. De ce este necesară opinia medicului

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat marți, 11 ianuarie, că medicamentele împotriva noului coronavirus nu se vor putea cumpăra din farmacii fără consultarea medicului pentru...

Premierul anunță măsuri de protejarea populației față de creșterea prețurilor la energie VIDEO

Premierul Ciucă a anunțat marți, 11 ianuarie, noi măsuri de sprijin pentru populație: Guvernul va prelungi schema de protecție pentru populație. ”Am convocat azi o ședință cu...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă